София. Комисията по икономическа политика и туризъм одобри на първо

...
София. Комисията по икономическа политика и туризъм одобри на първо
Коментари Харесай

НФСБ: Законопроектът на Валери Симеонов за шума е подкрепен от две парламентарни комисии

София. Комисията по икономическа политика и туризъм утвърди на първо четене на днешното си съвещание Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от шума в околната среда, импортиран от Министерски съвет и направен от вицепремиера Валери Симеонов. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ . Час по-късно и Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред утвърди единомислещо импортираните промени.
Законопроектът планува възбрана за звук за времето сред 23 часа и 8, както и сред 14 и 16 часа. През деня промени във връзка с контрола няма да има. През нощта контролът ще се прави единствено от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Увеличават се двойно и глобите. Законът планува и затваряне на обектите, при които бъдат открити нарушавания, като при първо нарушаване обектът се затваря за 7 дни, а при следващо - за 30 дни.
В отговор на журналистически въпрос дали измененията ще попречат на сезона, в случай че бъдат признати в този момент, вицепремиерът Валери Симеонов отговори: „ Законът и сега работи. В по-голямата си част новият законопроект трансформира единствено механизма на надзор и превъзлага, трансферира функционалностите от Министерството на здравеопазването на Министерството на вътрешните работи. И на второ място – усилваме глобите. Но нищо същностно не се трансформира. И все още след 23 ч. е неразрешено озвучаването. Така, че всички, занимаващи се с туристически бизнес знаят това и към този момент започнаха да го съблюдават. Който не има вяра - да заповяда в Слънчев бряг “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР