София. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на

...
София. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на
Коментари Харесай

Община Ямбол сключи договор за финансиране на порект за Ремонти модернизация на регионален исторически музей

София. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 подписаха контракт за безплатна финансова помощ за осъществяването на план „ Ремонт и рационализация на Регионален исторически музей “ – гр. Ямбол “ с № BG16RFOP001-1.017-0006-С01. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол.

Проектът е част от Инвестиционната стратегия на Община Ямбол.

Общата стойност в размер на 1 310 082,09 лв. е разпределена, както следва: 1 113 569,77 лв. европейско съфинансиране и 196 512,32 лв. финансов инструмент. Проектът е финансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и бюджета на Република България, както и от финансовия медиатор ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “.

Проектът обгръща ремонт и рационализация на „ Регионален исторически музей “ - гр. Ямбол, намиращ се на ул. „ Бяло море ” № 2 в централната зона на град Ямбол. Близостта до историческия подтекст и център предопределя дейното присъединяване на постройката в градския живот.
С реализиране на дейностите, заложени в плановото предложение, ще се реализиран следните цели:
- основаване на условия за еднакъв достъп до културно - развлекателните действия и присъединяване в тях на всички групи от популацията, в това число на хора в уязвимо и неравностойно положение;
- повишение качеството на живот и капиталовата атрактивност на града ни посредством основаване на предпоставки и условия за превъзмогване на разпознати стопански, естествени и обществени проблеми в градското развитие;
-подобряване положението на околната среда посредством въвеждането на ограничения за енергийна ефективност;
-развитие на художественото и културно-историческото завещание за повишение на туристическия капацитет на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР