София/Киев. България стартира двугодишна програма за рехабилитация на ранени в

...
София/Киев. България стартира двугодишна програма за рехабилитация на ранени в
Коментари Харесай

УНИАН: България стартира двугодишна програма за рехабилитация на ранени в Донбас украински войници

София/Киев. България започва двугодишна стратегия за рехабилитация на ранени в Донбас, предава осведомителната организация УНИАН , като прецизира, че в границите на плана страната ни ще посрещне към 300 бойци, ранени на фронтовата линия в Източна Украйна.
Първата група украински бойци към този момент отпътуваха за България, заяви държавното управление в Киев. „ Група от 10 ветерани от войната, ранени в източната част на Украйна, напусна страната на 9 юни за двуседмична стратегия за рехабилитация в България “, се споделя в публикуваното известие. Уточнява се, че програмата се осъществя въз основа на съглашение сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на обществената политика на Украйна в границите на Доверителния фонд на НАТО за здравна рехабилитация за Украйна.
Групата се състои от участници в антитерористичната интервенция в Донбас, които са ранени, осакатени или са били наранени по различен метод от военни интервенции в Източна Украйна. Те ще бъдат признати във военна болница в Хисаря.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР