София. Какви са реалистичните възможности за приключване действието на Механизма

...
София. Какви са реалистичните възможности за приключване действието на Механизма
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов към комисар Вера Юрова: Механизмът за сътрудничество и оценка се оказа неработещ инструмент

София. Какви са реалистичните благоприятни условия за привършване действието на Механизма за съдействие и оценка по отношение на България и Румъния попита ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов комисаря по правораздаване, консуматори и равнопоставеност сред половете Вера Юрова. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
„ Твърде дълго двете страни бяха подложени на особено отнасяне от страна на европейските институции, а добавената стойност от това е, меко казано, съмнителна най-малко що се отнася до България. Доверието на българските жители в независимостта на правосъдната власт е на едно от последните места в Европейски Съюз. На този декор похвалите към българското държавно управление от страна на Европейска комисия единствено способстват за увеличение на недоверието към евроинституциите в страната. МСП се оказа неработещ инструмент, който обаче се употребява от някои страни членки като комфортно опрощение България и Румъния да не бъдат допускани в Шенген ”, добави Витанов.
Елена Йончева, член на Групата на социалистите в Екологичен потенциал, обърна внимание на комисар Вера Юрова по какъв начин макар неколкократните констатации и рекомендации на Европейската и Венецианската комисии за неналичието на ефикасна правосъдна система и самостоятелен контрол на прокуратурата, както и за корупция по високите етажи на властта, в България трайно се построява една властническа власт, редовно поставяща под собствен надзор правосъдната система. " Прокуратурата е безконтролна и извършва политически поръчки ", означи Йончева и запита комисаря- каква е нейната позиция по въпроса и по какъв начин счита да се оправи с този сериозен проблем.
Тя разяснява също и невижданата по мащаб хакерска офанзива против осведомителните масиви на Национална агенция за приходите и изтеклите персонални данни на милиони българи и компании и се обърна към еврокомисар Юрова с директните въпроси- кой би следвало да носи отговорност за този пробив в европейската сигурност и дали подобен сериозен пропуск в региона на отбраната на данните ще се отрази отрицателно на приемането на България в Шенген.
Юрова съобщи, че формалната позиция на Европейска комисия си остава тази, изразена от ръководителя Юнкер – че упоритостта е МСП да завърши преди края на мандата на тази Комисия, единствено при осъществяване на отправените рекомендации.
Комисар Юрова дава отговор на въпроси на евродепутатите от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал по отношение на последните начинания на Европейската комисия по отношение на одобряването на върховенството на закона, битката с изпирането на пари, отбраната на персоналните данни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР