София. Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна

...
София. Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента: Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна и защитаващи статуквото

София. Изборите демонстрираха съотношението на силите, борещи се за смяна и защитаващи статуквото. Това се отрази както на парламентарните избори, по този начин в още по-голяма степен на президентските, сподели в изборното студио „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента. Според него една от главните аргументи за ниската изборна интензивност е разочарованието на българите от положението на българската политика и българските партии.

„ Има няколко пояснения за ниската изборна интензивност и е нужен сериозен разбор, а не преходен. Това са обстоятелства с корени не в последните 6 месеца, а в последните 12 години. Има едно омерзение, натрупващо се от политиката у българите. То се укрепи, откакто очакванията за бърза и съдържателна смяна не се сбъднаха след изборите през април и през юли. Изходът от вота значително бе явен, превъзходството на Радев беше явно. Не би трябвало да подценяваме и дейностите на правоохранителните органи, които удариха мощно търговията с гласове. Но главното е разочарованието на българите от положението на българската политика и партии. Сега имаме един подтик на вяра, имаме огромни отговорности на плещите на новите политици и на плещите на президента в неговия втори мандат. Всичко това изяснява ниската интензивност “, разяснява проф. Александър Маринов.

По думите му Румен Радев е лицето на битката за смяна, една от главните движещи сили на тази смяна.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР