София. Изборът на Красимир Ципов за председател на ЦИК не

...
София. Изборът на Красимир Ципов за председател на ЦИК не
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Изборът на Красимир Ципов за председател на ЦИК не е добър, надявахме се втората партия да направи предложение

София. Изборът на Красимир Ципов за ръководител на ЦИК не е добър, надявахме се втората партия да направи предложение. Това сподели пред публицисти националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов след извършени съвещания при президента Румен Радев по отношение на състава на ЦИК, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Изборът на Ципов не е добър. Още с идването си декларирахме, че няма да подкрепим кандидатура на ГЕРБ, каквато и да е тя. Преди началото на консултациите не знаехме името на Ципов. Подписахме протокола с изключително мнение, тъй като на процедура това беше единствената кандидатура ", уточни Иванов.

" Вчера имахме съвещание на Изпълнителното бюро, оценявайки резултатите от последните парламентарни избори, сметнахме, че за нас най-достойно ще е да предложим зам.-председател и двама членове. това беше решено на Изпълнителното бюро на партията и нищо повече. Това, което споделих първоначално, че бяхме срещу каквато и да е кандидатура на ГЕРБ. за жалост нямаше друга. Надявахме се, че втората политическа партия ще имат предложение ", съобщи той.

Иван Иванов посочи, че не са разговаряли с президента за състава на служебния кабинет. " Ако президентът мисли, че би трябвало да употребява фрагменти на Българска социалистическа партия за служебното държавно управление има ред, по който се реализира това. Запознали сме го с нашите процедури и правила ", разяснява Иван Иванов.

Относно възможната дата за предварителните парламентарни избори той изясни, че 11 юли е дата, която допуска по-ниска изборна интензивност поради летния сезон. " Това е единствената заплаха, само че каквото е - това е за всички партии ", сподели още той.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР