София. Инициативата Кмет на годината“ е изключително полезна, защото подобни

...
София. Инициативата Кмет на годината“ е изключително полезна, защото подобни
Коментари Харесай

Журналистът Георги Тошев: Инициативата „Кмет на годината“ дава най-точна представа как се работи по места

София. Инициативата „ Кмет на годината “ е извънредно потребна, тъй като сходни надпревари изправят хората, които ние сме избрали и сме им дали своят вот доверие, в директна конкуренция един против различен. Това разяснява журналистът Георги Тошев пред Kmeta.bg, оповестиха уредниците на състезанието . Според Тошев директната демократична конкуренция сред кметовете може да даде действителна и най-точна визия какво те вършат за местата, които ръководят. „ Подобно съревнование е освен благородно, само че е и социологическа представителна извадка какво за година се трансформира в българските общини. А това е значимо, защото за жалост както в огромните, по този начин и в по-малките градове, проблемите година след година стават все по-сериозни ”, добави още журналистът.
Според него това, на което българските кметове би трябвало да извърнат по-сериозно внимание, е инфраструктурата.
„ В българските общини се работи на парче. Или както се споделя „ кърпят се дупки ". Много малко са градовете, в които има дълготрайни тактики, свързани с инфраструктура. Да имаш визия за инфраструктурата на едно обитаемо място, значи да видиш по какъв начин то ще наподобява след 20 години, да можеш да предвидиш каква ще е миграцията, да можеш да прецениш (ако градът е по-голям) каква ще е урбанизацията ", сподели още Георги Тошев.
Той уточни, че има три условия, които дефинират едно място като положително за живеене – чист въздух, чиста вода, природа.
„ Много малко български общини дават отговор на тези три международни стандарта ", съобщи Тошев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР