София. Има два вида политици – едните са по-кабинетни и

...
София. Има два вида политици – едните са по-кабинетни и
Коментари Харесай

Росен Желязков, ГЕРБ-СДС: Има два вида политици – едните са по-кабинетни и повече в студиата, а другите са сред хората с по-голяма чуваемост на проблемите

София. Има два типа политици – едните са по-кабинетни и повече в студиата, а другите са измежду хората с по-голяма чуваемост на проблемите. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по бТВ министърът на превоза, осведомителните технологии и известията и лидер на листите на Коалиция „ ГЕРБ-СДС “ в 24 МИР-София и 1 МИР-Благоевград Росен Желязков.
„ Кампанията за ГЕРБ завършва умерено. Успяхме да стигнем с посланията в нашата стратегия до всички обитаеми места, до хората и покрай тях. Имаме и противоположната връзка, чуваемостта, разбирането на проблемите, обясненията какво следва, терзанията, свързани с епидемията и приходите. Спазването на разпоредбите в миг, когато всяко погрешно деяние от гледа точна на Изборния кодекс и законодателството би било мощно сериозно. Ползвал съм отпуск съвсем всеки петък поради обиколките ми.

„ Приоритетите ни са свързани с програмата на ГЕРБ и обединението със Съюз на демократичните сили. Нашата стратегия е дясноцентристка. Ние сме най-голямата дясноцентристка партия в кслучая и коалиция, която е член на ЕНП. Нашият метод е със тласъци в стопанската система, по-малко интервенция на страната в стопанската система, нововъведения, запас в образованието, повече научно-развойна и изследователска активност и несъмнено вложения в инфраструктурата “, съобщи Желязков.

По думите му неналичието на доста изяви от страна на водачите на партиите в границите на акцията за едни е тактичност, а за други – приоритет. „ Лидерът на ГЕРБ е всеки ден измежду хората. Има два типа политици – едните са по-кабинетни и повече в студиата, а другите са измежду хората с по-голяма чуваемост на проблемите. Нашата акция беше обвързвана с това да забележим хората и те да ни видят. Не сме се вторачвали в акцията на другите и това не е тематика за ГЕРБ. Доверието на хората ще го забележим в неделя и доста скоро ще разберем какво е въздействието на тези процеси “, уточни Желязков.

„ Битката с корупцията е несиметричен развой за всяка една страна в света. Ние влязохме с доста съществени проблеми през 1989 година във връзка с държавната интервенция в стопанската система, минахме през тежко систематизиране, през банкрута на страната, през преразпределението на националното благосъстояние от 1998 година насам. Има корупция несъмнено. Проблемът е, че тя има разнообразни проявления – като стартираме от търговия с въздействие и стигнем до подкупи. Ние добре знаем къде би трябвало да се фокусираме в битката с корупцията и тя е обвързвана с ръководството на финансовите запаси и европейските фондове. Затова доста залагаме на електронната система за публични поръчки - спиране на взаимоотношението на жителите с администрацията и непоносимост в обществото. Усещането за корупция е по-голямо в сравнение с действителната корупция, само че ние би трябвало да го преодолеем с действителни дейности. Когато България стана член на Европейски Съюз, един от уговорките ни към 2007 година беше точно върховенството на закона и битката с корипцията. Това беше мониторирано посредством Механизма за съдействие и партьорство. 2019 година, когато имахме институционалната зрялост в лицето на КПКОНПИ, Комисията смъкна мониторинга и към този момент сме част от Общия механизъм на отчетите на Комисията за върховенството на закона и медийната среда. Оценките на Комисията са позитивни за старания на страната да се оправи с корупцията. Това е тематика, която няма да ангажира единствено това държавно управление, а ще ангажира доста последващи държавни управления. Институционализираната оценка е тази на Европейска комисия. По отношение на върховенството на закона и правосъдната промяна консенсусът в идващото Народно заседание би трябвало да бъде най-малко три четвърти от неговия състав, с цел да се реализира. За нас е значимо тези тематики да бъдат на дневния ред на обществото и в идващия парламент “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР