София. И Агенция Митници се е включила в разследването на

...
София. И Агенция Митници се е включила в разследването на
Коментари Харесай

И Агенция „Митници се включи в разследването на МВР за разбиването на престъпна група

София. И Агенция „ Митници " се е присъединила в следствието на Министерство на вътрешните работи от края на предходната седмица, когато в София беше разрушена незаконна група. Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БНР. Акцията продължи и в понеделник, като по следствието на незаконната група, разрушена през събота и неделя, работят три служби. Едното досъдебно произвеждане е в Главната дирекция за битка с проведената престъпност. Второто следствие се води в Столична дирекция на вътрешните работи и в Софийската градска прокуратура, а на финала на акцията в следствието е включена и Агенция „ Митници ". Това се е наложило, защото част от незаконната група е обвинена в осъществяването на закононарушения, които проверява Агенция „ Митници ". Маринов изясни, че незаконната група се е занимавала с разнородна незаконна активност, само че не посочи кои са осемте души, които са арестувани по случая. Младен Маринов сподели, че повече информация по тази тематика ще има след приключването на следствието в идващите дни.
Главният прокурор Сотир Цацаров също разяснява тематиката, като посочи, че акцията е почнала във Варна и е траяла в София, само че няма връзка с отвличането на Адриан Златков. По думите му става въпрос за опиати, само че и освен за това. Цацаров разясни обаче, че по отвличането на Адриан Златков продължава да се работи извънредно настойчиво. „ Знам доста добре работата на екипа на Столична дирекция на вътрешните работи и това, което мога да кажа, е, че тя продължава. Когато му пристигна времето, ще разясняваме “, сподели той.
Пред бТВ министър председателят Бойко Борисов съобщи, че интервенцията на Министерство на вътрешните работи е против сериозна група, която се следи от много време. Според него реализацията е добра и доказателства са задоволително. По думите му групата се е занимавала с всичко, което може да ни мине през мозъка. „ Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата работиха много по тази тематика и заслужават във вторник да си я разгласят и да опишат, тъй като фактически има още малко да се доподредят нещата в документите, с цел да не се издъни делото. Мисля, че се оправиха доста добре. Много сериозна група “, добави министър-председателят.
Борисов разяснява и случая с отвлечения Адриан Златков, като уточни, че когато има такива тежки закононарушения, присъдите би трябвало да се излежават и да бъдат оптимално строги. Премиерът посочи, че единственото, което стои пред хората, които управляват интервенциите, е да изберат до каква степен и по какъв начин да се приближат до причинителите. По думите му, в случай че на човек му е отвлечено детето, единственото което го интересува, е не дали Министерство на вътрешните работи ще е сполучливо в разкриването, а дали ще може да си го прибере у дома. Той добави, че точно моментът на предаването на откупи е този, в който полицията е най-близо до причинителите и изкушението за оперативните чиновници е доста огромно, само че една неточност може да бъде съдбовна.
По-късно пред публицисти той не пожела да даде повече детайлности към извършената от Министерство на вътрешните работи акция. „ Имат още да доработят, тъй че ще изтърпите до вторник. По-добре да се приказва, като всичко е завършило “, сподели още Бойко Борисов.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР