София. Горд съм, че министърът на културата ми подари част

...
София. Горд съм, че министърът на културата ми подари част
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров: Горд съм, че министърът на културата ми подари част от съкровището на кан Кубрат

София. Горд съм, че министърът на културата ми подари част от съкровището на кан Кубрат. Това сподели проф. Божидар Димитров, откакто на публична гала министърът на културата Боил Банов му връчи премия за принос в развиването на българската просвета, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Освен почетна тапия, министър Банов подари на проф. Димитров и златен овен, който е част от съкровището на Кубрат. „ Проф. Димитров е един човек, който с изключение на, че образува от Националния исторически музей една институция, и самият той е институция. Той е човек, който доста почитам и се преклонявам пред неговия дух и неговото неистово предпочитание да въздига българщината и да ни кара да се усещаме горди, че сме българи “, сподели министърът и посочи, че подобен подарък до момента не е даван на българин, а единствено на няколко бележити персони и министри, както и на президента на Лувъра. „ Този овен е част от така наречен Съкровище на Кубрат. Кубрат, който по някакъв метод на мен най-малко ми кореспондира с Божидар. И овенът също ми кореспондира с Божидар “, пошегува се той.
Проф. Димитров посочи, че е доста разчувстван от подаръка и оценката. „ Знам, че доста хора са си отишли без и една дума да се каже в тяхна благодарност, макар че са свършили нещо в някоя област. Благодарен съм за високата оценка, която ми е дадена. Много се веселя, че на един евентуално потомък на прабългари – като се има поради цвета ми и кръглата ми глава, е подарен не обичаен тракийски ритон, част от съкровището на един от великите български канове “, сподели още историкът.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР