София. Глобите за електронни винетки ще започнат от 15 януари.

...
София. Глобите за електронни винетки ще започнат от 15 януари.
Коментари Харесай

Глобите за електронни винетки ще започнат от 15 януари

София. Глобите за електронни винетки ще стартират от 15 януари. Оттогава ТОЛ полицията и пътните служители на реда ще стартират да глобяват за неналичието на винетка. Това заяви шефът на Националното ТОЛ ръководство в Агенция „ Пътна инфраструктура “ Антон Антонов. Той изясни, че сега тече осведомителна акция за водачите и точно поради това ще има подобен гратисен интервал преди полицията да стартира да постанова наказания. Очаква се в най-кратки периоди служителите на реда да бъдат оборудвани с таблети, посредством които ще имат достъп до информацията за е-винетките.
Антонов уточни, че все още има проблем с пазаруването на електронните винетки на граничните пунктове, защото на множеството липсват апарати за покупката. „ Само на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ има сложени апарати за самотаксуване, а от 3 януари - и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. До края на месеца ще има на всички гранични пунктове “, съобщи той.
От 7 януари ще могат да бъдат купувани електронни винетки и от гишетата на огромните бензиностанции в страната и от касите на EasyPay. Към момента такива могат да се купят единствено през уеб страницата bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване на граничните пунктове, както и в комерсиалните обекти на А1, уеб страницата на телекома a1.bg и приложението Моят А1 за клиенти на компанията.
Ръководителят на отдел „ Информационно обслужване “ в Националното ТОЛ ръководство Олег Асенов уточни, че се стопира конвертирането на хартиени винетки в електронни поради опити за измами. А до края на идната седмица всички езици, с които ще работи системата за електронните винетки, ще са дейни и на мобилното приложение.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР