София. Единственият период от 2009 г. насам, в който няма

...
София. Единственият период от 2009 г. насам, в който няма
Коментари Харесай

Милена Дамянова, ГЕРБ-СДС: Единственият период от 2009 г. насам, в който няма увеличение на средствата за образование, е по време на кабинета „Орешарски, когато и ДПС беше във властта

София. Единственият интервал от 2009 година насам, в който няма нарастване на средствата за обучение, е по време на кабинета „ Орешарски, когато и Движение за права и свободи беше във властта. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ Милена Дамянова, четвърта в листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в 23 МИР София-град.

„ 450 лева беше минималната учителска заплата по време на ръководството на Тройната коалиция през 2009 година В момента тя е 1260 лева “, добави тя.

Дамянова разяснява още, че от дълго време средствата, които учебните заведения получават, не се дефинират от броя на учениците.

„ Има на база паралелка. Този механизъм поддържа дребните учебни заведения. Точно ГЕРБ вкара и предпазените детски градини, които бяха въведени със Закона за предучилищното и учебното обучение през 2016 година Именно в тези учебни заведения влага ГЕРБ. В дребните учебни заведения. Можете да извадите заплата в тези учебни заведения и ще се види, че надвишават надалеч заплатите в едно огромно учебно заведение “, уточни още кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите на Дамянова има учебни заведения в дребните обитаеми места, които реализират извънредно положителни резултати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР