София. Един от приоритетите ми в Народното събрание ще е

...
София. Един от приоритетите ми в Народното събрание ще е
Коментари Харесай

Евдокия Асенова, БСП: С новия бюджет управляващите предлагат от същото по много без никакви реформи

София. „ Един от целите ми в Народното събрание ще е образованието. Влизам в миг, в който сме в бюджетна процедура. На вчерашния пленум се одобриха различни оферти към бюджета. Например - един учебник от 1-ви до 12-ти клас, както и фонд, който да се учреди за образованието в чужбина на наши студенти “. Това сподели Евдокия Асенова, народен представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ", пред БСТВ, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Тя разяснява изборите в Радомир. „ Направихме доста положителна и съвременна акция. Имаше въодушевление за смяна в общината, само че за жалост хората, които поддържаха статуквото, се оказаха по-мотивирани да излязат да гласоподават ", уточни Асенова. Тя цитира изследване, съгласно което над 70% от българите не имат вяра, че изборите са почтени и обективни. Асенова регистрира огромен напън на тези избори - властови, финансов, корпоративен. " Всъщност ние загубихме изборите в община Радомир от селата. Изразявам своето подозрение, че хората там имаха опция изцяло свободно да изберат за кого да гласоподават, защото зависимостта от кмета и кметския наместник е доста огромна ", сподели още тя.
Според нея обстановката с водоснабдяването в Перник е доказателство за безконтролно отношение на всички равнища - от някогашния кмет на община Перник, през регионалната администрация до министъра на районното развиване. Асенова отбелязва, че сегашният кмет Станислав Владимиров още преди няколко месеца е сложил този въпрос в Народното събрание, където е алармирал, че равнището на водата в язовир " Студена " трагично спада. Въпреки проявената безнаказаност на предходната администрация на община Перник, Евдокия Асенова е уверена, че Станислав Владимиров ще се оправи сполучливо с рецесията с водата.
Според Асенова с новия бюджет ръководещите оферират от същото по доста без никакви промени в другите секторни политики. Народният представител съобщи, че парламентарната група на Българска социалистическа партия ще поддържа заложените нараствания на учителските заплати, само че съгласно нея единствено това не е задоволително. " Остава правилото на финансиране " парите следват ученика " без да се регистрира какво е качеството на образованието. Децата ни стават все по-първично необразовани и за това не са отговорни учителите. Проблемът е систематичен ", разяснява още Евдокия Асенова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР