София е претрупана с комунистическа символика и задачата на бъдещия

...
София е претрупана с комунистическа символика и задачата на бъдещия
Коментари Харесай

Вили Лилков: Може да се изгради модерна концертна зала на мястото на Паметника на Съветската армия

София е претрупана с комунистическа символика и задачата на бъдещия кмет е да освободи града от нея. Паметникът на Съветската войска е най-яркият знак на тази символика. Основанията за демонтирането му са, че показва историческа лъжа, България не е била освободена, а окупирана. Монументът трайно е разделил българското общество, а обществените пространства би трябвало да сплотяват. Пространството към него е умъртвено, Княжеската градина би трябвало да се оживи и да кипи живот 24 часа. Може да се построи модерна концертна зала. 

 

Tова съобщи за " Офанзива с Любо Огнянов " претендентът за кмет на София от коалиция " Синя София " Вили Лилков.

 

По думите му eдин кмет би трябвало да може да гледа през очите на всички гласоподаватели. " Всички претенденти са мои съперници, съвсем всички се движат доста пипайки в борбата за София, липсват им подготовка и хрумвания. Очаквам логичен спор, огромните проблеми на града са същинските ми съперници. За гласоподавателите Терзиев и Хекимян са рискови с популизма и некоподготвеността си. Те приказват константивно за проблемите на София, всичко, което споделят, им е поставено в устата, не е пречупено през тяхната позиция. Вярвам, че съм най-добре квалифициран за тези избори. Не приказвам с партийни водачи, а с гласоподавателите. Няма да желая поддръжка на балотажа ", безапелационен е той.

 

Сред главните му цели е инфраструктурата. " Градският колизеум на Древна Сердика се намира покрай улиците " Дондуков " и " Будапеща ", амфитеатър отвън чертите на града, който е имал сцена, сравнима с Колизеума. Разкопките бяха осъществени през 2001 година, оценката е, че има към 25 000 места, от този момент до през днешния ден доста малко е направено за неговото експониране и социализация. На доста места са занемарени такива римски обекти. Историческият център на София може да бъде подготвен за Световно културно завещание на ЮНЕСКО " счита Лилков. 

 

Има обаче и позитивни образци. " Античният пантеон съставлява остатъци от римска вила от 3-4 век. " През 2020 година е експониран и облагороден, преди този момент беше място за спане на клошари. Северна София би трябвало да стартира да се облагородява. Имаме нови квартали без озеленяване и канализация. В столицата строителството три пъти изпреварва темпа на популацията. В общия организационен проект има хрумвания за още един милион нови жилища ", акцентира той. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР