София. Дванадесет са постоянните комисии (ПК) на Общинския съвет в

...
София. Дванадесет са постоянните комисии (ПК) на Общинския съвет в
Коментари Харесай

Дванадесет са постоянните комисии на Общинския съвет в Стара Загора

София. Дванадесет са непрекъснатите комисии (ПК) на Общинския съвет в Стара Загора. Това взеха решение съветниците на свое съвещание, оповестиха от пресцентъра на Общината . Броят на комисиите остава същия, като смяна има единствено в наименованието на две от тях – ПК по земеделие, гори и запазване на околната среда ще се споделя – ПК по земеделие, гори, екология и развиване на селата. Нейн ръководител е Митко Маринов, а заместител – Иван Велев.
Комисията по евроинтеграция одобри име – ПК по оперативни стратегии и интернационално съдействие. За нея ще дава отговор проф. Иван Върляков, а негов заместител е Бояна Танева.
За ръководител на 10-членната ПК по финанси и бюджет бе определен Николай Николов, а негов заместител ще е Стефан Димитров. Седем са членовете на ПК по правда и публичен ред, а нейн ръководител е Стефан Анков, със заместител Даниела Лекина.
Начело на една от най-многобройните комисии, дванадесет души - тази по общинска благосъстоятелност и стопанска политика, е Димитър Чорбаджиев. Негов заместител е Климент Пенчев.
Участници в ПК по териториално, селищно развиване и превоз са 11 от старейшините, а ръководител и зам.-председател са надлежно – арх. Мартин Паскалев и Методи Пенчев.
Комисията по обществена политика е с девет души и я оглави Явор Гънчев, а негов заместител ще бъде Искра Михайлова.
За културата, туризма и вероизповеданията ще дава отговор Дарин Петков. В комисията влязоха седем от съветниците. Заместник-председателското място зае Петър Желязков.
ПК по обучение, просвета и отбрана правата на децата пое Валентина Бонева, със заместител Милена Желева.
Здравеопазването пое доктор Емил Славов, а заместник-председател е доктор Тунджай Йозтюрк. За спорта и младежките действия дават отговор осем души. Председателското място е на Тихомир Трифонов, а заместник-председателското е на Никола Чакалов.
В комисията за продиводействие на корупцията и попречване и определяне на спор на ползи по член 72 от ЗПКОНПИ влязоха шест от съветниците. Председател е Дамян Георгиев, а зам.-председател Ивета Лазарова.
По време на днешното съвещание на Общинския съвет своята клетва за работа в името и богатството на старозагорци поставиха Мирослав Райков, който отсъстваше на тържествената първа сесия, и Кирил Георгиев, заемащ мястото на Красимира Чахова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР