София. Днес е най-показателният ден защо Бургас има нужда от

...
София. Днес е най-показателният ден защо Бургас има нужда от
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Днес е най-показателният ден защо Бургас има нужда от инфрастуктура като научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море

София. Днес е най-показателният ден за какво Бургас има потребност от инфрастуктура като Конресен, научно-изследователски център за надзор и проучване на Черно море. Това сподели пред медии кметът на Община Бургас Димитър Николов по време на формалната първата копка за построяването на центъра на „ Пристанище – Бургас “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .
По думите му, в случай че тази постройка съществуваше през днешния ден, тя щеше да е най-подходящото място за осъществяване на събитие от мащаба на Европейския морски ден.
„ На един град с вероятности, град с визия за бъдеще му е нужна такава постройка, с цел да могат да се организират интернационалните и локални събития. постройката ще има теоретичен център, който да се занимава с опазването на Черно море и всички връзки сред Бургас и останалите Черноморски градове, ще се реализират тук “, сподели още Николов.
Тази постройка е нужна освен на Бургас, а на цялото Южно Черноморие за привличане на нови забавни събития и персони. Бургас да бъде доста по-отворени и отзивчив, с опция да дава база, която да се дава целогодишно.
На събитието участваха вицепремиерът Валери Симеонов, Областният шеф на Област Бургас Вълчо Чолаков, министри, депутати и общественици.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР