София. Дълбоко вярвам, че гробът му е в сърцата ни,

...
София. Дълбоко вярвам, че гробът му е в сърцата ни,
Коментари Харесай

Христина Богданова, потомка на Левски: Дълбоко вярвам, че гробът му е в сърцата ни, така го пазим жив

София. Дълбоко имам вяра, че гробът му е в сърцата ни, по този начин го пазим жив. Това сподели пред публицисти Христина Богданова, пра-правнучка на сестрата на Левски - Яна Кунчева след освещаването на паметника на Васил Левски в парка на Военната академия „ Г. С. Раковски “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
На въпрос за паметта за Левски в фамилията им, Богданова разяснява: „ Това, което съхраняваме и се пробвам да опиша и предам на хората, когато се срещам с тях, е онази страст от истории, които пазим от детството му, когато е бил малко дете, през развиването му, с цел да стане този мъж, българин. Чисто фамилните истории, отношението страстите, с цел да го усетим “.
„ Периодично се появяват територии за гроба на Левски. Много съм мислила, би било доста хубаво да знаем къде са неговите кости, къде е заровен. Струва ми се, че е добре да можем да се смирим като него, да одобряваме нещата такива, каквито са. Той е приемал, че може да няма гроб. Аз надълбоко имам вяра, че огромният гроб е в нашите сърца “, добави тя. „ Каква по-голяма благодарност да приказваме и да се събираме? През последните години, надалеч освен във връзка на годишнините, има интерес и предпочитание да се беседва, да се връщаме към него. Хората в най-различните точки на България имат потребност от това, факт е. Ето го гробът му в нашите сърца, по този начин го пазим жив “, разяснява Богданова и съобщи, че надълбоко в себе си има вяра в това.
Относно това какво обръщение би отправила към хората, Богданова сподели: „ Да се опитаме да бъде смирени, да живеем почтено и почтено – това ни сложи Левски, като един от най-основните му завещания. Да бъдем почтени, почтени, смели, любознателни, да не се отхвърляме, да имаме вяра в себе си по метода, по който той вярваше в силата на българския дух. Да носим обичта към себе си, другите и Отечеството си по един пореден и безапелационен метод “.
Мариела РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР