София. Близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор, задържаха митнически

...
София. Близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор, задържаха митнически
Коментари Харесай

Близо 5,7 кг хероин, скрит в акумулатор, задържаха митнически служители на МП Калотина

София. Близо 5,7 кг хероин, укрит в батерия, задържаха митнически чиновници на Министерство на правосъдието Калотина. Наркотикът е открит в автомобил, пътуващ в посока Сърбия. ова оповестиха от Агенция " Митници " .

Около 18,40 ч. на 31.01.2022 година на Митнически пункт Калотина е дошъл лек автомобил, м. „ Фиат “, със сръбска регистрация, пътуващ от Турция за Сърбия.

Митническите чиновници в бранш „ Борба с наркотрафика – Калотина “ са селектирали транспортното средство за щателна инспекция. В хода й е било открито, че транспортиран в колата батерия е манипулиран и в него са укрити 8 пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. При осъществения полеви наркотест съдържаните на пакетите е реагирало на хероин. Общото количество на откритото наркотично вещество е 5,694 кг.

Под управлението на Софийска окръжна прокуратура се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.
С разпореждане на прокурор в Софийска окръжна прокуратура лидерът на автомобила – 33-годишният сръбски жител М.Д., е притеглен в качеството на обвинен за опит за контрабанда на хероин и е арестуван за период до 72 часа. Разследването продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР