София. Безплатни консултации за лечение със стволови клетки ще се

...
София. Безплатни консултации за лечение със стволови клетки ще се
Коментари Харесай

София: Безплатни консултации за лечение със стволови клетки ще се проведат в Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ на 17 юли

София. Безплатни съвещания за лекуване със стволови кафези ще се проведат в Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ на 17 юли. Това оповестиха от здравния информативен център . Проф. доктор Ердал Карайоз, прочут като един от пионерите в използването на новаторски лечения със стволови кафези в международен мащаб, ще съветва гратис пациенти в София на 17 юли 2019 година Той ще гостува у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до последните постижения в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Проф. Ердал Карайоз работи в области, възприемани като „ медицината на бъдещето “ – клетъчни лечения, лекуване със стволови кафези, тъканно инженерство и генни лечения. За приноса си в науката и медицината е притежател на 36 национални и интернационалните награди. В момента оглавява Центъра за регенеративна медицина и стволови кафези във високотехнологичната „ Лив Хоспитал “ в Турция, където екипът му работи по използването на клетъчни лечения при пациенти с разнообразни диагнози. Член е на Научния съвещателен съвет към ISCA (Международната академия за стволови клетки) – международен референтен център за изследвания със стволови кафези.
Едни от най-значимите медицински развития през последните години са в областта на клетъчните лечения, молекулярната биология и генетиката. Така стана ясно, че растежът на косата и регенерирането на кожата след пострадване нормално се дължи на стволови кафези, налични в съответните тъкани и органи. Впоследствие стана ясно също, че тези кафези могат да построяват тъкани освен в своя орган или сектор, само че умеят и да се диференцират в кафези от други тъкани и органи, в случай че бъдат обработени в лабораторни условия. Поради това през последните 10 - 15 години учени и лекари от целия свят организират стотици проучвания за използването на стволови кафези в лекуването на редица болести, считани за нелечими досега. Такива новаторски лечения към този момент са с потвърден резултат при някои диагнози, а при други дават обещаващи резултати на пробно равнище.
Екип под управлението на проф. доктор Ердал Карайоз работи върху използването на клетъчни лечения при пациенти с разнообразни диагнози, и най-много в региона на ортопедията, мозъчната хирургия, пластичната хирургия и дерматологията. Постигат забележителен прогрес при деца с церебрална парализа и мускулна недъгавост – при някои от тях се предотвратява напредването на болестта, а при други е налице и осезаемо усъвършенстване в положението им. Положителният резултат на стволовите кафези е потвърден и при ортопедични проблеми, за възобновяване на стави и хрущяли, при гръбначни проблеми и спортни контузии. При ставни и ревматични болести стволовите кафези потискат възпалението и имунната реакция, само че също по този начин подкрепят възобновяване и регенерирането в региона на мускулите, сухожилията, хрущялите и костите.
Екипът на проф. Карайоз тества използването на стволови кафези и при други диагнози, в това число диабет и диабетно ходило, ХОББ, аутизъм, болест на Крон, множествена склероза, оптична невропатия и други
Желаещите да се възползват от безплатните съвещания в София на 17 юли би трябвало да се запишат авансово на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.
Повече за „ Медикъл Караджъ “:
Мисията на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ е да подкрепя пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения както в страната, по този начин и в Турция, Германия, Испания, Австрия, Израел, Чехия. Благодарение на построените партньорски взаимоотношения с клиники в целия свят и на насъбрания опит, „ Медикъл Караджъ “ може да даде благоприятни условия за второ здравно мнение, диагностика и лекуване за всяка диагноза. Здравно-информационният център спомага във всеки стадий от лекуването – както за връзката с клиниките, по този начин и за организацията към пътуването, като услугите са изцяло безвъзмездни за пациента.
Повече за „ Лив Хоспитал “:
Наименованието на Liv Hospital е въодушевено от правилото за „ Leading International Vision “ (в превод – „ водеща интернационална визия “) и от думата „ live “ (живея). Днес лечебните заведения с марката LIV посрещат пациенти от целия свят, като сплотяват всички модерни медицински технологии под един покрив. Високо квалифицирани медицински фрагменти, персонално отношение и персонализирани лечения допълват концепцията за „ медицина от бъдещето “. Всички медицински отделения са построени в сходство с метода за 360-градусово обслужване, като обгръщат профилактиката, диагностиката и лекуването във всички сфери на медицината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР