София. България нотифицира още две институции, които да подават сигнали

...
София. България нотифицира още две институции, които да подават сигнали
Коментари Харесай

Още две институции ще подават сигнали към Европейската прокуратура по образувани производства

София. България нотифицира още две институции, които да подават сигнали към Европейската прокуратура по формирани наказателни производства. Това са Министерството на вътрешните работи и Агенция „ Митници “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Досега сходна опция имаше единствено Върховната касационна прокуратура.

МВР и Агенция „ Митници “ ще могат да уведомяват Европейската прокуратура, с цел да реши тя дали да изземе производствата за лично следствие.
След известието ръководената от госпожа Лаура Кьовеши институция ще може да взаимодейства непосредствено с органите на полицията и митническите органи, без този развой да е опосредстван от Върховната касационна прокуратура.
За сходно деяние настоя европейският основен прокурор госпожа Кьовеши за да се ускори съдействието и успеваемостта на следствията.

Действията на Министерството на правораздаването идват по отношение на упованията на Европейската прокуратура за по-активно подаване на сигнали от страна на националните органи на Република България.

МВР и Агенция „ Митници “ ще действат и като звена, които препращат сигналите, получени от националните органи до централната работа на Европейската прокуратура в Люксембург, когато националните органи изберат този канал на връзка.
Разширен е и кръгът от институции, които могат да подават сигнали към Европейската прокуратура. Това са всички органи на Република България, които в хода на активността си са получили информация за закононарушение, по отношение на което Европейската прокуратура би могла да упражни своята подготвеност.

Министерство на правораздаването работи и ще продължи да работи интензивно, с цел да улесни процеса на подаване на сигнали.
В тази връзка ведомството припомня, че и всички жители имат опция да подават сигнали. Подробна информация на български език, както и нужният формуляр, може да бъде открита.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР