София. България е лидер по брой починали от COVID-19 и

...
София. България е лидер по брой починали от COVID-19 и
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: България е лидер по брой починали от COVID-19 и лидер по най-малък дял на ваксинации в Европейския съюз

София. " България е водач по брой умряли от COVID-19 и водач по минимален дял на имунизации в Европейския съюз. Като цяло, водачеството на България се показва в неуспеха на това държавно управление ", съобщи в предаването " Пресечни точки " по Нова лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 23-МИР София-град Христо Проданов, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

" Здравните и икономическите ограничения бяха или прекомерно закъснели, или прекомерно несъответстващи в посоката, в която трябваше да бъдат употребявани. Мерките, които предприе държавното управление за подкрепяне на стопанската система, бяха напълно подчинени на корпоративни ползи, а не бяха подкрепени хората и дребните и междинните компании. " Помощта " на държавното управление за хората и бизнеса е най-ниският % по отношение на Брутният вътрешен продукт в Европа ", уточни Проданов.

По тематиката за задграничните вложения, социалистът се обърна към икономическия министър Лъчезар Борисов: " Говорите доста за задграничните вложения, само че годината преди да бъдем признати в Европейски Съюз в България са направени 12 милиарда лева задгранични вложения - няколко пъти повече от предходната година. Вие ни върнахте в първи клас. "

" За Българска социалистическа партия главният проблем със земеделието е неговата раздробеност и неравномерното систематизиране на дотациите. В момента 100 семейства, така наречен " зърнари ", получават огромния къс от европейското финансиране. За сметка на тях, хиляди дребни ферми и стопанства, произвеждащи плодове и зеленчуци, не получават нищо. Поради това те са неконкурентноспособни ", разяснява Христо Проданов.

По думите му към 70% от плодовете и зеленчуците в България са импорт, което е неприемливо, в случай че е имало години, в които България е изхранвала няколко народи като България по бройка.

" Трябва нов метод на систематизиране на земеделските дотации, тъй че дребните български производители и стопанства да бъдат конкурентни на тяхните европейски сътрудници. Другото, с което страната може да помогне - основаване на фонд за основаване на аграрни предприятия, които да преработват и събират продукцията на по-малките производители. Така че те, като съберат по-голямата част от продукцията, да станат по-конкурентноспособни на пазара, тяхната работа да има по-голяма добавена стойност и да задоволява потребностите да по-голяма част от българското население ", уточни Проданов.

Кандидатът за депутат от левицата бе безапелационен, че страната е огромен дебитор на туризма, тъй като не е направила задоволително да му помогне.
" Имаше няколко ограничения, които държавното управление предложи в помощ на сектора, които в огромната си част неизпълнени. Имаше едни 3 млн. лева за екскурзоводите, които до ден-днешен не са изплатени на хората. От мярката в помощ на туроператорите - 51 млн. лева обещани, от които от август предходната година до момента са изплатени едвам 40%. Средствата за ваучерите, признати в Закона за изключителното състояние в помощ на туризма - по 250 лева на човек на първа линия, са изцяло неусвоени ", изясни Христо Проданов.

Проданов уточни и какво Българска социалистическа партия ще промени в ръководството на туризма, когато пристигна на власт: " Държавата би трябвало доста съществено би трябвало да се заеме с туристическия бранш. Най-ниският бюджет в страната е на Министерството на туризма, което не подхожда на най-големия дял от Брутният вътрешен продукт, който бранша генерира. Защо човек подхваща едно туристическо пътешестване - да види пещера, да отиде на море, да посети музей - всичко това е обществена държавна благосъстоятелност. За да чака страната туристи, които да спят в хотелите, да генерират обороти и да заплащат налози, тя би трябвало да поддържа своята благосъстоятелност. В момента страната е вдигнала ръце от всичко и по тази причина са неуспехите в този бранш ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР