София. Българите са една от най-проевропейски настроените нации. Това каза

...
София. Българите са една от най-проевропейски настроените нации. Това каза
Коментари Харесай

Огнян Златев пред италианското Радио Il Sole 24 ORE: Като председател на Съвета на ЕС България може да решава, а не да създава проблеми

София. Българите са една от най-проевропейски настроените народи. Това сподели в изявление за Миланското радио Il Sole 24 ORE ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, оповестиха от пресцентъра на Представителство на Европейска комисия в България . Това не е изненадващо, защото 10-те години на участие в Европейски Съюз подкрепиха развиването на България и способстваха за икономическия напредък и понижаване на безработицата.
" Ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз е опция за България да се прояви като страна, която взема решение проблеми, а не като източник на такива ", добави Златев. Тя и в този момент показва непоклатимост във връзка с обществените си финанси и защитата на външната граница на Европейски Съюз. Ръководителят на Представителството напомни, че страната е измежду първите участници в самодейността за засилено съдействие в областта на защитата и в основаването на нова Европейска прокуратура.
" Уверени сме в триумфа на Българското председателство, което ще търси взаимни отстъпки по миграционната политика, многогодишната бюджетна рамка на Съюза, построяването на цифровия обединен пазар, промяната на еврозоната и европейската вероятност пред Западните Балкани ", продължи той. " Българската експертиза в Балканския район ще бъде извънредно потребна за даването на подтик на евроинтеграцията ", сподели още Огнян Златев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР