София. Антикризисните мерки може би са закъснели, сравнявайки с това,

...
София. Антикризисните мерки може би са закъснели, сравнявайки с това,
Коментари Харесай

Политологът Теодор Славев: Антикризисните мерки са закъснели и временни – трябва да сме наясно какво мисли да прави правителството с икономическите реформи

София. Антикризисните ограничения може би са закъснели, сравнявайки с това, което се случва с други страни от Европейския съюз, където такива ограничения бяха признати още сега, в който инфлацията стартира да катери върхове. Това сподели политологът Теодор Славев от Българския институт за правни начинания в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . Според него ограниченията са положителни и нужни.
„ Опасенията ми са да не се стигне до обществен популизъм. Тези ограничения би трябвало да бъдат по този начин планувани, че да разпънат защитна мрежа пред жителите и пред бизнеса. Единствената ми рецензия е, че това не са така наречен „ смарт ограничения “, или умни ограничения. В други страни те са ориентирани към тези, които имат най-голяма потребност. Защото сега посредством тази уравниловка ние подкрепяме тези, които могат да си разрешат с приходите си да покрият инфлацията, която апропо, приблизително може би ще стигне 15% за май месец. Но в дребната потребителска кошница, в стоките и услугите от първа нужда тя е доста по-голяма, даже може би двойна “, разяснява Славев.
„ Със сигурност ще облекчат ненапълно ситуацията, което няма по какъв начин да скрием, е тежк “, добави той.
Политологът обърна внимание, че това са ограничения, които са с краткотраен темперамент. „ Те са антикризисни, тъй като сега имаме огромни рецесии, само че оттова насетне би трябвало да имаме някаква концепция какво мисли да прави държавното управление с промяна в икономическите връзки и така нататък “, добави той.
Милослава АНГЕЛОВА

Интервюто е извършено към 09:15 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР