София. 6 лица са задържани при специализирана акция в Казанлък

...
София. 6 лица са задържани при специализирана акция в Казанлък
Коментари Харесай

6 лица са задържани при специализирана акция в Казанлък за произвеждане, търгуване и държане на оръжие без разрешение

София. 6 лица са арестувани при профилирана акция в Казанлък за производство, търгуване и държане на оръжие без позволение.
Лицата са арестувани при огромна интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в неделя в Казанлък.
На брифинг изпълняващият функционалностите началник на Специализираната прокуратура прокурор Димитър Петров разясни, че акцията е била за обезвреждане на проведена незаконна група, която е имала за цел произвеждането, търгуването и държането на оръжие без позволение. Той обърна внимание, че проведената незаконна група се е занимавала и с бракониерство. По думите му при претърсванията с изключение на оръжия е открита убита кафява мечка.
Той посочи, че става дума за разнообразни типове оръжия, в съответния случай са арестувани седем броя автомати „ Калашников “, револвер Макаров, картечен револвер, пет броя карабини, оловни пушки, голям брой муниции, както и елементи за автомати. Прокурор Димитър Петров описа каква е била схемата на проведената незаконна група. „ Имало е чиновник на цех „ Арсенал “, който е успявал да изнесе от територията на завода множеството елементи за оръжие. Извън завода те са се сглобявали при направена поръчка от нагледно казано – клиент. Получавали са се авансово парите. За другите типове оръжия са били с друга цена. При приемане на поръчката съответното оръжие се е сглобявало и се е предоставяло на клиент “, разяснява още Петров.
Заместник-директорът на ГДБОП ст. Комисар Стоян Темелакиев добави, че служителят в завода „ Арсенал “ се е опитвал да вербува свои сътрудници. „ Нямаме данни нещата да му се случили, само че факт е, че той е бил деен в тази връзка “, добави зам.-директорът на ГДБОП. Той посочи, че има данни, че служителят на „ Арсенал “ е на ниско равнище, само че очевидно приходите не са му достигали. Темелакиев уточни, че всички арестувани имат регистрации и присъди за разнообразни закононарушения.
Заместник-директорът на ГДБОП увери, че няма данни за съпричастност на проведената незаконна група в Казанлък към терористични организации. Стана ясно, че сигналът е постъпил в ГДБОП при започване на август предходната година.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР