Sofia Open 2023 е в историята – буквално и преносно.

...
Sofia Open 2023 е в историята – буквално и преносно.
Коментари Харесай

Рекордът, който принадлежи на Sofia Open 2023

Sofia Open 2023 е в историята – безусловно и преносно. Турнирът излъчи своя нов първенец в лицето на Адриан Манарино.

При двойките пък Гонсало Ескобар и Александър Недовесов сграбчиха трофея пред 7800 души в „ Арена София “. Последва обилна гала, каквато нито един различен шампионат от категория ATP 250 не познава, с пиротехнически резултати и конфети пред погледа на дребни и огромни фенове на тениса.

Sofia Open 2023 се оказа изненада и подарък за родния почитател, който се бе примирил, че тази година няма да има опция да види онлайн огромните си любимци. Това въпреки всичко се случи поради военните дейности в Израел. И в границите на по-малко от три седмици уредниците направиха невъзможното допустимо, с цел да се организира конкуренцията. Заради бързата реакция шапка смъкна всеки един от тенисистите, видял комплицираната логистика шампионатът да започва в зала „ София “ в Борисовата градина и в границите на часове да се придвижи в „ Арена София “, където преди малко бяха завършили изборите.

Няма различен шампионат от подобен сан, който да се е справил за толкоз къс период и при толкоз въпросителни. Призна го президентът на тенис федерацията на Израел Ави Перец, потвърдиха го уредниците от АТР и българският състезателен министър.

Всеки един от тенисистите, имал опция да взе участие на проведените конференции по време на едноседмичната конкуренция, също изрече приятната изненада от отличните условия в София – от, през финалиста Джак Дрейпър до Ян-Ленард Щруф, който дълго ще помни и срещата си с родния фенклуб на Борусия (Дортмунд).

„ Организацията тук е доста добра, уредниците са се  постарали да имаме всичко належащо. За шампионат от ATP 250 мога да кажа, че всичко е чудесно “, изясни френският първенец в хода на конкуренцията.

Думите му бяха доказани и от финалиста Дрейпър, който не съумя да завоюва първи трофей в своята кариера, само че пък влезе в историята като най-младия английски финалист в шампионат от веригата на професионалната асоциация след сър Анди Мъри. Легендарният шотландец се класира за финала на „ Мастърс “ в Маями през 2009 година, когато също беше на 21.

„ Организацията е на доста положително равнище макар късото време, което имаха – изясни трансформиралият се небрежно в любим на родната аудитория англичанин. – Видях доста млади почитатели тук, което е радващо. Благодаря им за поддръжката. “

Всичко това потвърждава, че този връх принадлежи на Sofia Open и всяко изпитание в лудата конкуренция с времето си е заслужавало. Заслужаваше си поради всички тези деца, които оставаха всяка вечер до последно в залата, с цел да се снабдят с подпис от своите любимци. Заслужаваше си поради цялостните трибуни в мача на Янаки Милев и Пьотр Нестеров в четвъртфинала против бъдещите първенци на двойки, както и поради еуфорията в „ Арена София “, когато българският тандем раздаваше подписи.

Истерия провокираха също Димитър Кузманов и Александър Лазаров с появяването си на синия корт. Едва ли скоро ще бъде забравена разтърсващата история на Алекс, която той разкри пред публицисти за кошмарния си интервал с травмата в ахилесовото сухожилие. Подобни думи имат силата да вдъхнат убеденост на доста други спортисти, изпаднали в същата обстановка.

Заслужаваше си и поради десетките писма в състезанието „ Любим спомен от Sofia Open “, донесъл незабравими мигове на Жени Маркова и двете нейни деца Андреа и Дани, получили опция да изгледат онлайн финалите в събота, тениска с подписи на огромните звезди от шампионата, както и среща с президента на тенис федерацията Стефан Цветков и турнирния шеф Орлин Станойчев.

Заслужаваше си поради всички тези, на които даже дъждът не попречи да се допрян до купата в центъра на София. Струваше си поради задграничните посетители, пристигнали у нас особено за шампионата. А също и поради опцията български гении персонално да беседват с лидера в схемата Лоренцо Музети за това, което ги вълнува. Това се споделя страст. Това е тенис! Това е Sofia Open!
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР