Сочни домати и отличен аромат – следвайте този съвет Ако

...
Сочни домати и отличен аромат – следвайте този съвет Ако
Коментари Харесай

Сочни домати и отличен аромат – лесно е да го постигнете

Сочни домати и отличен мирис – следвайте този съвет

Ако обичате да садите разнообразни зеленчуци в градината, имаме вяра, че ще се развълнувате, когато чуете за този трик, който ще ви разреши да имате доста домати.

Известно е, че доста фактори въздействат върху развиването, растежа и узряването на доматите.

Всички й завиждат, тъй като градината й постоянно е цялостна с домати, които на първо място са здрави и се отглеждат по натурален метод.

Най-важнотое, когато купувате семената да попитате кой вид засаждане е най-подходящ за сорта, който сте купили, т.е. дали би трябвало да го засадите на балкона или някъде другаде.

Ето на какво би трябвало да обърнете внимание:
1. Доматите изискват добра циркулация на въздуха. Когато избирате място, изберете ярко и проветриво място. Така че доматите да получават най-малко 10 часа директна слънчева светлина денем. Когато засаждате разсад от домати, оставете задоволително място сред растенията, тъй че да има допустимо най-хубавата циркулация на въздуха.

2. Избирайте здрав разсад от домати. Това значи да има прекрасен зелен цвят и разклонена конструкция. Знайте, че неприятният разсад в никакъв случай не може да се развие толкоз добре, колкото положителният разсад. Внимавайте както за корена, по този начин и за клоните. Повече клони – повече домати.

3. Засадете доматите на два пъти. Три седмици откакто засадите първите растения, засадете останалите. Никога не знаете кои от растенията ще се развият по-добре. Защото това зависи освен от вас, само че и от метеорологичните условия. Така ще намалите вероятността всички растения да пострадат от възможното неприятно време.

4. Най-здравословният метод да намалите вероятността от появяването на заболявания е пръскането със наследник камък.

5. В сухия сезон поливайте най-малко два пъти седмично. Поливането би трябвало да става рано заран или късно вечер, в никакъв случай на мощна слънчева светлина, с цел да се избегне неочакваното изпаряване, което може да навреди на растенията. Водата би трябвало да отива непосредствено в земята, а не по листата на растението.

6. Когато доматът стартира да пораства и цъфти, проверете за клончета без или с доста малко цветове. Премахнете такива клони. Това е знак, че върху тях няма да има доста плодове и че те ще лишават силата на другите клончета.

7. Когато стартират да се появяват първите плодове, растението се нуждае от повече поддържане, с цел да може да направи колкото е допустимо по-големи плодове. Помогнете му, като добавите компост (органичен тор) към стъблото.

8. Берете доматите, когато са изцяло пораснали и узрели. Не ги оставяйте да гният на стъблото. Това ще предотврати разпространяването на изгниване и плесен към здравите плодове.

Вижте още: Борба с фитофтората по доматите и картофите

9. И най-после, огромната загадка на развъждането на домати: Ако желаете да имате сочни домати с извънреден усет, засадете магданоз наоколо до доматените растения, по този начин ще получите съвършения мирис.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР