Сочи. Всяка наземна военна операция в Сирия може да окаже

...
Сочи. Всяка наземна военна операция в Сирия може да окаже
Коментари Харесай

МВнР на Иран: Всяка военна операция в Сирия може да повлияе на сирийския конгрес в Сочи

Сочи. Всяка наземна военна интервенция в Сирия може да окаже въздействие на Конгреса за сирийски народен разговор, плануван за 29-30 януари в Сочи. Това съобщи в събота пред публицистите заместник-министърът на външните работи на Иран Хюсеин Ансари, разяснявайки почналата наземна интервенция на Водоснабдителна система на Турция в сирийски регион Африн, предава ТАСС .
„ Всяка наземна интервенция може да повлияе на конгреса в положителен или отрицателен проект “, съобщи Ансари. „ Надяваме се, че страните-гаранти (на режима на помирение в Сирия – Турция, Русия и Иран) ще подхващат дейности, с цел да няма такова въздействие “.
Агенция „ Фокус “ напомня:
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган съобщи в събота, че интервенцията на Водоснабдителна система на републиката в региона Африн, в който живеят към 1,5 млн. сирийски кюрди, в действителност към този момент е почнала. При това той акцентира, че идната цел на интервенцията ще е сирийския град Манбидж.
В Африн са заели позиции кюрди от „ Отрядите за национална самозащита “ и партията „ Демократически съюз “, които в Анкара се считат за терористични издънки на Работническата партия на Кюрдистан (ПКК), приета за терористическа организация в Турция и огромна част от света.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР