Соченият за топ измамникът от Израел Илан Цоря, известен с

...
Соченият за топ измамникът от Израел Илан Цоря, известен с
Коментари Харесай

Илан Цоря прибра 91 милиона лева с „български бушон”! В комбина с Милена Кабаджова преметнал 30 хиляди човека по цял свят

Соченият за топ измамникът от Израел Илан Цоря, прочут с прозвището Вълка от София, съумя да източи 91 милиона лв. от свои клиенти по света с помощта на „ българския бушон ” - млада дама на име Милена К.   30 хиляди индивида пострадаха от далаверите на тандема, само че все пак държавното обвиняване приключи следствието за финансовите измами, само че все пак все още наказани или изправени на подсъдимата пейка няма, написа Блиц.

Как стартира всичко?

Аферистът оплел в схемите си жертви от България, Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Япония и страни от Латинска Америка. Въпреки това прокурор Антоанета Софрониева от Специализираната прокуратура неотдавна прекратила досъдебното произвеждане, формирано за финансови измами посредством предложение на подправени финансови принадлежности - бинарни варианти. Цялата незаконна активност е реализирана от България посредством потребление на манипулативен програмен продукт, рекламиране в обществените мрежи и електронни медии и четири прът центрове – два в София и по един във Варна и Пловдив. Всички добити пари от жертвите са преведени от наети psp сътрудници (платежни агенти) по сметки на офшорни компании в български банки и са съответно изпрани.

Използвани са минимум 21 уеб страницата на сдружения без лиценз за финансов медиатор. Всичко това, дружно със забърканите в огромна проведена незаконна група (ОПГ) от над 20 индивида, работила в България, е открито по неоспорим метод от Комисията за финансов контрол (КФН).  След задълбочена инспекция ревизорите са написали отчет за подозрение за пране на пари и машинация на вложители във финансови принадлежности. Докладът, дружно с диск, съдържащ голяма по размер информация, е възложен на основния прокурор и на ДАНС на 11.02.2019 година Българското ФБР, както нормално, не подхваща нищо, само че прокуратурата се задейства. Установено е, че огромният състезател в схемите е Илан Цоря, който е със статут на дълготрайно пребиваващ в България. Плътно до него в далаверите обаче е и младата Милена К., която парадира с дебелите си връзки в българските специфични служби. Проверка в Търговския указател сподели, че до неотдавна хитрата кокона е взела участие в ръководството на седем компании. В момента обаче има връзка единствено с две - сръчната нашенка е едноличен притежател на „ Меркурий Интернешънъл ” ЕООД и ръководи „ ДиТиАй Пропъртис ” ЕООД. Зад последното еднолично сдружение се крие офшорката „ Традолоджик ХК Лимитид ”, записана в Хонконг. Капиталът на съмнителната компания е едвам 2 лв.!? 

Въпреки това се занимава с продажба и отдаване чартърен на недвижими парцели, ръководство на здания, вътрешно- и външнотърговска активност, предприемаческа, посредническа и консултантска активност, посланичество и агентство на локални и задгранични лица в страната и в чужбина, рекламна, осведомителна, туристическа, транспортна, хотелиерска, строителна, комисионна и спедиционна, складова активност, произвеждане на артикули и услуги с битово и промишлено предопределение, финансови и борсови интервенции, валутни покупко-продажби и покупко-продажби с интелектуална благосъстоятелност, маркетингова и лизингова активност. Така действително се оказва, че Илан Цоря е поверил ръководството на незаконния профсъюз на своята дясната ръка Милена К.

Според проверяващите огромната скица българката е осигурявала подставени лица за регистрация на сдружения „ бушони ”, основаването на подправени уеб сайтове и пазаруването на уеб адреси, вписване на сдружения за култивиране на заплащанията от клиентите, които са се хванали на въдицата, изпирането на откраднатите пари както и е държала връзка на пирамидата с други проведени незаконни групи. В „ трудовата характерност ” на Милена К. влизало и обезпечаването на чадър над престъпната организация на Илан Цоря в България. престъпните среди се носят митове за Милена. Според наши източници нашенката имала съществени контакти в ГДБОП, ДАНС и правосъдната система, с помощта на които „ пералнята ” на Илан Цоря съумяла да завърти 91 милиона лв.! Общите очертания на грандиозната машинация лъсна от писмо на Комисията за финансов контрол до всички отраслови институции, занимаващи се с пране на пари. Въпреки това обаче обвинителят Антоанета Софрониева от Специализираната прокуратура пратила скандалния случай в кошчето Необяснимите дейности на държавното обвиняване, които по-смели юристи назовават отвод от правораздаване и даже отвод от суверенитет, вършат по този начин, че далаверата в България да процъфтява.

За съпоставяне - целият бизнес на израелеца Илан Цоря в Украйна е преустановен , а в Румъния измамникът даже бил задържан. Нещо повече, прокуратурата и следствието даже отхвърлят да разпитат неговият сътрудник Гал Барак, именуван Вълкът от София, който с експлицитна молба на 25 юли 2019 година до Специализираната прокуратура написа: „ Разполагам с значима информация по отношение на обстоятелства и незаконни схеми, която може да помогне за откриване на обективната истина по досъдебно произвеждане № 749/2019, по разказа на Специализираната прокуратура и привличане към наказателна отговорност на отговорните лица. В тази връзка МОЛЯ да бъда свикан за разпит и да изложа всичко, което ми е известно по следствието, както и да дава значими доказателства. ” Безпрецедентен ход - прокуратурата надали постоянно получава шансове да се снабди с доказателства и евентуално признание и по горещи следи да разкрие закононарушенията, като съобщи отговорните на съд. До момента обаче Гал Барак, който е под домакински арест и чака решение за екстрадиция в Австрия, където незаконната мрежа се проверява интензивно, по този начин и не е разпитан!
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР