Соченият за лидер на организирана престъпна група за незаконна търговия

...
Соченият за лидер на организирана престъпна група за незаконна търговия
Коментари Харесай

Спецакция срещу търговци на незаконни тютюни

Соченият за водач на проведена незаконна група за противозаконна търговия с тютюн Евгени Хавальов бе задържан при огромна взаимна акция на полицията в Гоце Делчев и Самоков, благодарение на сътрудници от София. Това оповестява Struma.com.

Вчера офанзивата почнала от адресите на Хавальов и дясната му ръка Сузана Карамфилова, в село Абланица. Екипите претарашили домовете им и разкрили компютри, симкарти, мобилни телефони и бележник, на който имало имена на хора, ангажирани с незаконната им активност.

По-късно след съгласуваност на полицията в Гоце Делчев и Самоков бяха задържани Хавальов и пътуващ с него Ибрахим Шенгов, от София. В ареста е и Сузана.

Това е следващият удар върху Хавальов и негови доближени лица. Смята, че неговата група работи сполучливо с тютюна, по тази причина той постоянно е бил обект на наблюдаване.

Преди време той още веднъж бе арестуван, а от прокуратурата оповестиха, че Евгени Хавальов осигурявал финансов запас и тютюн от цехове в Пловдив и Пазарджик.

Парадирал, че имал контакти със чиновници на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, както и полицейски чедър от РУП-Гоце Делчев, един пенсиониран шеф от полицейската система, двама настоящи служители на реда от 01 РУП-Благоевград и чиновници на ОДМВР-Област София.

Най-основният чиновник във компанията е брачната половинка на Хавальов - Сузана, която когато и да е на денонощието е получавала поръчки и изпращала по мейла поръчката на компютъра до цеха в село Кътина, столичния регион „ Нови Искър “., споделиха от прокуратурата преди време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР