Собствениците на тежкотоварни пътни превозни средства с тегло над 3.5

...
Собствениците на тежкотоварни пътни превозни средства с тегло над 3.5
Коментари Харесай

Интелигентни трафик системи: TollPass.bg е съвременното решение за тол таксуване

Собствениците на тежкотоварни пътни транспортни средства с тегло над 3.5 тона след старта на тол системата ще би трябвало да заплащат тол такса, която ще замести досегашните винетки. Вашата компания предлага ново софтуерно решение -- TollPass. Колко време екипът създава системата и с какви проблеми се сблъскахте при основаването й?

По отношение на TollPass можем да приказваме най-много за забавно професионално предизвикателство в областта на нововъведенията. Това е чувството на „ Интелигентни трафик системи " - компания, основана през 2012 година, която дава интелигентни транспортни решения. След като бяха оповестени желанията на АПИ за въвеждането на тол система, компанията концентрира активността си върху бизнеса с услуги за електронно таксуване на пътни такси - електронни винетки и тол. Създаването на платформата TollPass.bg беше професионално предизвикателство за екипа, тъй като е високотехнологично решение, което се вкарва в този момент у нас, само че тази система за тол таксуване е оригиналност и за цяла Европа. Функционира единствено в четири други европейски страни. С въвеждането й в България ние имаме късмет да изпреварим доста от европейските страни, които употребяват остарялата, обичайната система за тол таксуване, която не обезпечава free flow, т.е. би трябвало да се стопира, с цел да се заплати тол таксата.

При основаването на продукта предизвикателство беше да намерим нови решения, които да доведат до безупречното действие на системата, чиято поддръжка е групово изпитание. Ние сме виновни към потребителите и ще пожелаваме това и от нашите сътрудници. Компанията има към този момент много сериозен на практика опит и познаваме добре сектора, защото към този момент сме се потвърдили в продажбите на електронни винетки. Тук е мястото да загатна, че електронните винетки ще останат годни, до момента в който започва тол системата. Изградихме партньорска мрежа с над 7000 места за продажба на винетки и създадохме платформата Vinetki.bg .

С техническото решение на ИТС АД под марката TollPass ще предоставим на клиентите си технология от най-модерно потомство за отчитане на пътните такси, тъй че не чакаме проблеми с тол системата и бордовите устройства. Все отново, в случай че клиент на ИТС АД има усложнения по време на пътуването си, системата автоматизирано ще изпрати съответната информация на всички равнища, като уведоми както водача, по този начин и неговия транспортен управител. Нашият кол-център ще работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. В такива случаи водачът ще има опция да избере по какъв начин да закупи маршрутна карта по най-удобния за него метод, с цел да продължи пътуването си.

Обяснете ни по какъв начин на практика действа системата TollPass?

TollPass ще употребява технология за позициониране GNSS (Глобална навигационна сателитна система), това е избрала страната ни като решение за толинга в България. Тя дава опция за free-flow тол таксуване, без прекъсване. Предимствата му са както непрекъсваемостта на трафика и елиминирането на заплахата от опашки и тапи, по този начин и по-голямата сигурност и понижаване на излъчванията на изгорели газове.

Ние ще предоставим на нашите клиенти GNSS бордови устройства, с които да оборудват тежкотоварните си коли, с цел да могат да употребяват платената пътна мрежа. Сателит ще засича бордовите устройства и колите в действително време. Бордовото устройство ще изпраща GPS данните към системата на TollPass, където ще се обръщат и се изпращат към централната система на АПИ.

Системата работи по следния метод: стационарните рамки и мобилните камери разпознават регистрационните номера на транспортното средство, засичат прекосяването му и след инспекция в централната система записват правилно или неточно прилагане на платената пътна мрежа.

Системата предава данни в действително време, а ние като народен снабдител на услуги имаме задължението до 30 минути да изпратим най-малко 95% от данните към централната система на АПИ, а до 120 минути 99.6% Това са извънредно високи параметри, които страната е заложила като условия към нас, поради което ние не можем да си позволим да вършим компромис с технологията и процесите. ИТС ще има денонощен мониторинг на софтуера и хардуера в действително време. Дали водачите са подали правилно информация за тежестта на автомобила и маршрута ще се следи от камери и вградени в пътното платно устройства за динамично премерване на тежестта.



Казвате, че отчитането и заплащането на тол таксите ще става посредством конфигурирано бордово устройство, посредством маршрутна карта или GPS тракер, какво съставляват те и в какви случаи е уместно потреблението им?

Предвидили сме два метода, по които да става отчитането на тол таксите. И тук водачите могат да избират. Ако да вземем за пример става дума за директно прекосяване през страната или случайно, инцидентно пътешестване, то тогава може да се употребява маршрутна карта с авансово определен маршрут. В този случай лидерът стопира до мястото за продажба или прави това онлайн на платформата Tollpass.bg , избира си начална и последна точка и предплаща услугата.

Когато става дума за регулярни и по-чести пътувания обаче, ние препоръчване транспортното средство да има конфигурирано GNSS бордово устройство за отчитане. В целия свят това е най-масово потребления прийом за отчитане на пътни такси и този метод е добре прочут на хората от транспортния отрасъл. По създание бордовото устройство прави автоматизирано отчитане на пробега. Устройството е GPS основано. и е настроено да работи на 8 езика, в това число и на български.

Автоматичното отчитане може да става и посредством GPS тракер, само че той би трябвало да е сертифициран, с цел да подсигурява безотказно и правилно подаване на данните.

Колко ще коства на транспортните компании включването им към TollPass и какви са вложенията, които ще би трябвало да създадат?

Принципът на работа, който ще предложи „ Интелигентни трафик системи " АД, е абонаментен контракт с включена поддръжка, който може да се заплаща и на месечни вноски или еднократно за цяла година. Балансът по контракта също ще може да се ръководи електронно и няма да изисква в допълнение време или старания за водачите.
Какви са преимуществата на TollPass и кое е новото и особеното, което системата предлага?
Решението, което предлагаме, е съобразено с тол системата, която България ще построява. TollPass е съвременно и високотехнологично решение и също така е най-новото, което се предлага в региона на технологиите за тол таксуване.
Таксуването с TollPass ще става на процедура без да се постанова прекъсване на транспортното средство, а това е преимущество за водачите, защото обезпечава експедитивност и сигурност на напредването. Второто значително преимущество е, че с TollPass устройството се работи елементарно, могат да се сменят броя на осите и общото тегло. Не на последно място, ще изградим необятен достъп до услугата посредством нашата партньорска мрежа, тъй че всеки клиент да посети мястото, където до в този момент купува електронните си винетки и да получи толинг.

Защо бихте предложили на притежателите на транспортни компании да изберат абонаментен контракт с „ Интелигентни трафик системи " и бордово устройство, а не маршрутна карта?

Маршрутната карта фактически е добър вид, само че единствено при еднократни пътувания, а не при регулярни. Освен това нашата система дава опция на притежателите да получават непрестанно информация за придвижването на транспортните средства, както и да реализират надзор върху тях в действително време. Бордовото устройство е за предпочитане и пред тракера, тъй като е доста по-надеждно и информацията от него доближава непосредствено до мениджърите на превозвачите. Затова считам, че системата ще има и позитивни стопански резултати.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 video: https://www.youtube.com/embed/71aXXFdsNdk
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР