Собствениците на реституирани имоти в Морската градина във Варна трябва

...
Собствениците на реституирани имоти в Морската градина във Варна трябва
Коментари Харесай

Стела Николова: Унизително е, че майката на Марешки продължава да строи в Морската градина

Собствениците на реституирани парцели в Морската градина във Варна би трябвало да бъда обезщетени или с общински парцел, или със съответната парична сума. Такова заричане е обещано от Общинския съвет през 2012 година, когато е одобряван Общия организационен проект. Това сподели в обзорното предаване на Радио Варна „ Позиция “ общинският консултант от „ Демократична България “ Стела Николова.

Преди повече от месец съветниците от обединяването внесоха предложение до ръководителя на Общински съвет–Варна общината да се възползва от дадената в Закона за общинската благосъстоятелност опция за изкупуване или подмяна на частните парцели, както и да изиска да ѝ бъдат безплатно трансферирани парцелите държавна благосъстоятелност. " На ПК " Собственост и стопанство " през тази седмица нашето предложение още веднъж не беше позволено за разискване ", подсети Стела Николова, съгласно която: " Управляващото болшинство няма полза да се преглежда нашето предложение. Те даже не позволяват предлагането ни до гласоподаване. Поведението им е долно и мерзко ".

" За мен е унизително, че компанията на майката на господин Марешки продължава да строи. Друг притежател пък скрито през нощта реди камъни в имота си. Прави го за да симулира, че там преди е имало сграда с цел да може след това да желае да строи. Проблемът със строителството в Морската градина може доста елементарно да бъде решен, в случай че виновните органи си свършат работата ", заключи Николова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР