Собствениците на недвижими имоти, които се намират в населени места

...
Собствениците на недвижими имоти, които се намират в населени места
Коментари Харесай

Имотите в курортите да са с по-висок данък

Собствениците на недвижими парцели, които се намират в обитаеми места и местности, оповестени за курорти, ще заплащат различен налог. Промяната в Закона за локалните и налози такси беше призната от парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Предстои да бъде утвърдена в пленарна зала, въпреки и с леки корекции.

Между 200 и 300 млн. лева ще са приходите в държавната хазна, в случай че смяната бъде дефинитивно призната, са пресметнали депутати. Те са на мнение, че притежателите на парцели в курортите би трябвало да заплащат за това, че ги отдават чартърен. „ Сега нашите курорти поради това са най-евтините, тъй като има голям сив бранш, голяма скрита стопанска система има в нашите курорти. Най-малко пари оставят туристите в България спрямо всички станали страни в Европейския съюз” е мнението на вицепремиерът Валери Симеонов.

Не всички обаче са на мнение, че приходите в държавния бюджет от тази смяна в данъчното законодателство ще донесат обилни средства, изключително като се има поради, че от Данък „ Сгради” се събират към 300 млн. лева на година. „ Най-добре би било да се намерения посредством смяна в структурата на съществуващия налог за недвижими парцели по някакъв метод да диференцираме ставката за тези парцели - което сме написали, а Министерството на финансите са създали по-подробно”, споделя Силвия Георгиева, шеф на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР