Собственици на оръжие: Време е да се изправим срещу културата на смъртта на Втората поправка

...
Като жител на Флорида нося скрито огнестрелно оръжие почти навсякъде
Коментари Харесай

Като жител на Флорида нося скрито огнестрелно оръжие почти навсякъде в продължение на години, навсякъде, освен когато е изрично забранено от закона или от правилата на конкретен бизнес.

В офиса ми виси 100% произведено в Америка знаме на Gadsden. От известно време гласувах изключително за републиканците, включително два пъти за бившия Доналд Тръмп и веднъж за Рон ДеСантис през 2018 г. Преди това бях доживотен член на NRA - докато не се отказах от членството си. Притежавах AR-15.

И аз съм тук, за да ви кажа, че митологиите на Втората поправка и ревизионистката история продължават да водят до ненужни смъртни случаи, страдания и травми, свързани с огнестрелно оръжие. Ако спазващите закона притежатели на оръжие не започнат да говорят публично, не можем да очакваме да намерим решения за неприемливите нива на насилие, свързано с оръжие в нашата нация.

Разбирам и оценявам защо притежателите на оръжие – голямото мнозинство от които спазват закона — не желаят да рискуват прашките и стрелите на Републиканската партия, консервативните медии, десните експерти и теоретиците на конспирацията и експертите и може би дори техните приятели и семейство.

Питам пистолет притежава това, с уважение: Кое е по-неудобно - болката от потенциалното остракизиране или болката от непрекъснат цикъл на стохастичен и целенасочен тероризъм, подпомаган и подстрекаван от безкрайно количество пистолети и пушки, последните често оборудвани в наши дни с 30 кости -разбиващи патрони на пълнител? Ако сте родител с деца в училищна възраст, страхът от събитие от типа на Columbine, Parkland или Uvalde е невъзможно да бъде напълно потиснат.

Миналата седмица в Джаксънвил, най-населеният град във Флорида, видяхме ужасна масова стрелба, извършена от заблуден неонацист, копнеж за възкресението на митичната арийска супер раса; в допълнение към самоубийството си, той направи своя принос към непрекъснато нарастващата таблица на статистиката за смъртни случаи с огнестрелно оръжие, убит с огнестрелно оръжие, убивайки Анолт Джоузеф "A.J." Лагер, 19; Джералд Галион, 29; и Анджела Мишел Кар, 52.

Такава насилствена смърт - от машини с единствената цел да убиват толкова бързо, че на жертвите им рядко се оставя време за достойнството на последните издишвания - е уникално американска. Жертва на всяка възраст, разбира се, е травмираща за техните опечалени, скърбящи семейства, но смъртта на тийнейджър се квалифицира като още едно молочско приношение. Кметът на Джаксънвил Дона Диган встъпи в длъжност през юли; бяха нужни по-малко от два месеца, преди нейната администрация да бъде кръстена с кръвта на застреляни невинни. Отговорът на масова стрелба е ритуал за всеки избран изпълнителен директор на почти всяка юрисдикция в Америка. Deegan сега се присъединява към клуба на избраните длъжностни лица, чието членство се увеличава ежедневно.

А какво да кажем за нашия губернатор? Като съпруг и баща на три деца, той самият не иска да бъде заобиколен от твърде много оръжия, дори когато разпространява безсмислената хипотеза, че повече оръжия ни правят по-сигурни, което подозирам, че не е било част от учебната програма на неговия Йейл и образование по право в Харвард. DeSantis подписа закон за непозволено носене по-рано тази година и със сигурност ще подпише открит закон за непозволено носене, ако нашият законодател го приеме. Имам облекчение, че той смята, че убийството срещу чернокожите (а не убийството на расова основа, каквото и да означава това) е „неприемливо“, но ми се иска да можеше да събере дори половината от справедливото негодувание, което прояви към д-р Антъни Фочи на неотдавнашният дебат за кандидатите за 2024 г., излъчен от Fox News. О, добре.

Намерете в Google име на име на община и най-вероятно следващата дума в търсенето ще бъде „стрелба“; ако тази дума не се появи, считайте това място за много щастливо и се молете да остане така.

За съжаление, малко вероятно е вашият град или град да остане незасегнат от това кръвопролитие завинаги.

Между другото, въпреки целия удар, който градовете с мнозинство от демократите получават от десницата, Джаксънвил отдавна е най-големият град, контролиран от Републиканската партия. Дори след неотдавнашния избор на Deegan, демократ, 13 от 19-те места в градския съвет се държат от републиканци; местният шериф, надзорникът на изборите и държавният прокурор, сред другите местни избрани длъжностни лица, също са републиканци.

Що се отнася до предполагаемото разделение градско/селско, в което големите градове са пустош на насилие, а селските райони са утопии ? Друга митология, разпространявана от политиците на Републиканската партия и техните жълти журналисти.

Отговорни притежатели на оръжие: приемате ли жертвоприношенията на деца? Сигурен съм, че не сте; но ако не ви чуем — силно и често — необходимите ни гласове са задушени и държани като заложници от най-политически травмираните гласове.

Онези, които носят огнестрелно оръжие, като мен, трябва да бъдат особено гласовити : Ние сме тези, които полагаме неофициална клетва да защитаваме нашите семейства и невинни. Въпреки че „доброто момче с пистолет“ е по-скоро мит, отколкото същност, вярно е, че използването на отбранително оръжие вероятно се случва ежедневно, като се има предвид, че американците притежават 400 милиона (или повече) оръжия и няколко трилиона боеприпаси. Не беше полезно, че CDC при администрацията на Байдън премахна информация за използването на защитно оръжие от уебсайта си; тази непредизвикана грешка подкопава застъпничеството за безопасност на оръжията.

Смъртоносни митове за втората поправка 

Дори когато бях дълбоко в заешката дупка на MAGA, от 2015 г. до лятото на 2021 г., не бях абсолютист на Втората поправка. Но бях достатъчно близо. (Някои от причините, поради които напуснах произведената реалност на MAGA, са описани тук.)

За да перифразирам Хемингуей, моето лично и политическо прозрение настъпи постепенно и след това внезапно, всичко наведнъж. Един от резултатите от моя път към Дамаск беше нарастващият дискомфорт от официалната платформа на Републиканската партия, която приема широко разпространена, предотвратима смърт и страдание. Всъщност не вярвам, че повечето републикански гласоподаватели приемат и това, но апаратът на Републиканската партия го приема - не защото партийните служители не разбират създадените с оръжия и опръскани с кръв кланици в общност след общност, а защото се нуждаят от гласовете на всеки, който вярва че всички конституционно разумни закони за намаляване на смъртните случаи и нараняванията, свързани с оръжие, са координиран заговор между демократи, RINO, комунисти, социалисти, глобалисти (известен още като глобална еврейска кабала), Джо Байдън, Барак Обама, Нанси Пелоси и марксистите. (Питам ви: Какво са направили някога Братя Маркс, за да си навлекат гнева на Републиканската партия?)

Всеки, който вярва в този вид възмутителна истерия, има право да го направи. Питам се дали трябва да им бъде разрешено законно да притежават оръжие. Такъв индивид вероятно също се придържа към митологията, че втората поправка е създадена като средство за подклаждане на бунт срещу тиранично правителство. Въпреки цялото ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ извращение и липса на разбиране на изменението (както отляво, така и отдясно), исторически погледнато това беше компромис, създаден от Джеймс Мадисън. Най-важната му цел вероятно е била да попречи на федералното правителство да създаде професионална армия. Това беше особено важно за южните щати, където населението на поробените хора беше непропорционално по-високо, отколкото в други щати. Милициите контролираха сигурността на държавно ниво, особено поради безпокойството от бунтовете на робите. Имаше страх сред някои от основателите, че Хаитянската революция - първото известно успешно въстание на роби в Америка - ще вдъхнови подобни събития в САЩ. Втората поправка поне отчасти успокои тези притеснения. (И всъщност на чернокожите хора беше изключително забранено да държат и носят оръжие.)

Нищо в изменението не разрешава правно бунтове срещу правителството - и само за да бъдем предпазливи, 14-та поправка разглежда проблема на бунта пряко.

Нашата нация има дълга и легендарна история на регулиране на огнестрелните и други оръжия, включително национален регистър на огнестрелните оръжия (най-накрая премахнат от Роналд Рейгън). След Рейгън политическото дясно и оръжейното лоби на Нют Гингрич откриха колко доходоносна е била фантазията да се вдигне оръжие срещу Бил Клинтън (който искаше да „направи Америка отново велика“), Барак Обама – който събра повече пари за Републиканската партия, отколкото милиони Рейгън биха могли да имат - и други грабващи оръжие демократи. Веднъж се поддадох на това вярване и накрая го видях като Голямата лъжа на фетишистите с оръжие. NRA, която по едно време подкрепяше разумните ограничения за носене на оръжие, избра буквалните кървави пари пред спасяването на животи.

Искате ли ежедневен преглед на всички новини и коментари, които Salon може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

Дали една нация беше затрупана с оръжия, каквото възнамеряваха създателите на конституцията? Не ми е неприятно да говоря от тяхно име, но ако онези, които създадоха нашата Конституция и Закона за правата, бяха живи днес, се съмнявам, че биха ратифицирали втората поправка. Ако го направиха, те със сигурност ще се стремят да го модернизират.

Ако изберат да не засилят настоящите ни федерални закони за оръжията, тогава щяхме да знаем, че те не са прозорливите, далновидни, високи и ерудирани интелекти, които имаме. И ако нашите конституционни права са дадени от Бог, тогава Господ е свършил доста немарлива работа, като се има предвид, че робството на движимо имущество и потисничеството на жените са били пренебрегнати. Ако цитирам покойния Джордж Карлин, това не ми звучи като божествено планиране.

Има решения

Ще отнеме известно време, за да осъзнаем ефикасността на тези предложения, но гарантирам, че те ще спасят животи (включително тези чрез самоубийство, които представляват повече от половината от всички смъртни случаи, свързани с огнестрелно оръжие), ще намалят нараняванията и ще възстановят част от свободата от страховете, че пътуването до банката, мол, киносалон, супермаркет, фестивал на открито или нашите работни места и училища ще бъде последното пътуване, което предприемаме:

Изискване за минимална възраст от 21 години за притежаване на каквото и да е оръжие, дълга пушка и т.н., с някои разумни изключения, като например работа в правоприлагащите органи, военна служба и освобождаване от наследство (което ще обхваща само определени видове оръжия, внимателно регламентирани от закона);

Национален регистър на огнестрелните оръжия, за подпомагане на правоприлагащите органи при престъпления разследвания;

Задължително водене на записи и докладване във федералните бази данни от всички щати;

Всички продажби на огнестрелни оръжия включват проверки на миналото, извършвани от федерално лицензирани търговци;

История проверки на продажбите на боеприпаси;

Годишни проверки на миналото на Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, извършвани от дилъри;

Прекласифициране на всяко огнестрелно оръжие (пистолет или пушка), което съдържа повече от 10 кръгове в пълнител; те ще подлежат на облагане с акциз по време на производството, като средствата, събрани от акцизи, се използват за проучвания и изследвания на насилието с огнестрелно оръжие и може би федерално администрирана програма за застраховка срещу наранявания и отговорност;

Намаляване на боеприпасите за списания размер на AR-15 и подобни оръжия от 30 патрона до 10 или по-малко. По-големите списания трябва да бъдат регулирани подобно на начина, по който сега са напълно автоматичните оръжия, като купувачите са подложени на дълги, взискателни (и напълно конституционни) проверки на миналото;

Премахване на всички вратички за „пистолет призрак“;

< p>Изискване на задължителни разрешителни за скрито носене във федералния закон; забранете открито носене.

Работата по усъвършенстването на нашия Съюз винаги е била придружена от борба. Сега сме нация, държана като заложник от травматични предприемачи, които държат и размахват огнестрелни оръжия като оръжия за свещена война. Вярвате или не, огромното мнозинство от моите колеги собственици на огнестрелно оръжие като цяло ще се съгласят, че тези реформи са необходими. Сега им говоря: като всички нас, вие имате право да мълчите; но сега е време да помислите за задължението си да водите промяната, която искате да видите.

Прочетете повече

за оръжията и американското дясно

Това е по-голямо от оръжията: Защо десните правят малко, за да спрат насилието

Изправяне срещу най-големия мит на оръжейното лоби: Те не ни правят по-безопасни

< p>„Даденото от Бога право“ на оръжия е измама, подхранвана от пари

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР