Собственици на кафенета и ресторанти избягват изричната забрана и епидемиологичните

...
Собственици на кафенета и ресторанти избягват изричната забрана и епидемиологичните
Коментари Харесай

Наивници издадоха тайни партита по кръчмите

Собственици на кафенета и заведения за хранене заобикалят експлицитната възбрана и епидемиологичните ограничения за COVID-19, организирайки модерните „ Скрити празненства “, видя инспекция на „ Телеграф “.

Централният вход на въпросните пространства множеството пъти е затворен, а клиентите влизат през задни такива или пък се употребяват спешните изходи.

Дори в София има заведения, които работят на инат на разпоредбите. До обед множеството заведения за хранене съблюдават разпоредбите и храна се разнася единствено по домовете. Когато обаче падне мрак, нещата внезапно се трансформират и жадните за ваучър столичани могат умерено да намерят къде да пият няколко ракии или да хапнат вкусно.

Мълвата за сходни мероприятия към този момент се разнася от уста на уста, което пък от своя страна мощно нервира останалите членове на бизнеса, които съблюдават прецизно признатите ограничения и по този метод губят пари, до момента в който сътрудниците им се вършат на хитри и отварят скрито.

Мятат се кючеци по масите, а хората си мислят, че има ограничения или че е затворено. Нямам думи... цялостно безхаберие. Не е това методът да покажеш, че си срещу затваряне “, показа пред „ Телеграф “ засегнат столичанин, който към този момент няколко пъти е бил поканен на сходни празненства от свои приятели в прочут ресторант на бул. „ България “ и в подобен на центъра.

Някои от посетителите след няколко напитки забравяли възбраните и постоянно се издавали в обществените мрежи със сторита или постове по какъв начин честват, а по-късно оправданието било, че е частно празненство или рожден ден.

Кафенета, като известно такова в жк „ Гоце Делчев “, пък употребяват разнообразни зали, с цел да пускат компании да пият по едно-две и да пушат наргилета. По данни на осведомени сходна процедура има и в заведенията в Студентски град, въпреки учащите към този момент да ги няма, защото лекциите минаха онлайн, а университетите затвориха.

Там даже кафенетата постоянно се превръщали в нощни заведения и фолк музика звучала до дребните часове на нощта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР