Собственикът на Царско село Стойне Манолов призна, че един от

...
Собственикът на Царско село Стойне Манолов призна, че един от
Коментари Харесай

Влади Вутов: Категоричен съм, че Царско село няма да бъде сравняван с Черноморец Бургас-София

Собственикът на Царско село Стойне Манолов призна, че един от разновидностите за нов ментор на отбора е треньорът на старшата възраст Владислав Вутов. Младият експерт се съгласи да отговори на въпросите на " Тема Спорт " и разкри каква е визията му за бъдещето на отбора.
 Царско село взима чартърен футболисти на Лудогорец и ЦСКА
Царско село взима чартърен футболисти на Лудогорец и ЦСКА

Има вид и няколко от чужденците да останат в тима

Г-н Вутов, какво казахте на Стойне Манолов и по какъв начин ще го убедите да ви повери отбора в елита?

- Разговарях със притежателя на клуба господин Стойне Манолов и с президента господин Иво Андреевски и им споделих, че мечтаех да повеждам отбора още преди назначението на Тони Здравков. При диалозите ни имах възприятието, че господин Манолов е обезверен дали желае да продължи да устоя тим в Първа лига, само че бях безапелационен, че имам вяра, че с общи старания ще успеем да запазим елитния статут на Царско село, като в това време ще даваме поле за изява на млади футболисти.

Думите ви звучат даже леко налудничаво предвид на това, че сега Царско село не разполага с нито един футболист?

- Водят се договаряния с играчи, тимове, ръководители. От клуба не са спирали да работят в тази тенденция. Ще стартираме подготовка с много подмладен състав и след това ще прибавим имена и ще надграждаме, с цел да сме подготвени за старта на пролетния дял..

Имате ли изясненост към подготовката?

- Да, всичко е с конкретизирано, в случай че аз поема публично тима - ще стартираме на 10-12 януари и ще се готвим на клубната база, която предлага отлични условия. Ще изиграем 3 или 4 контроли, като първата ще бъде с тим от Б или В група. За страдание, инспекцията с Левски пропадна, само че имам вяра, че ще осигурим положителни противници.

С какъв щаб ще работите?

- Ще кажа единствено, че в случай че господин Манолов ми гласоподава доверие, щабът ще е по-голям от този, с който работеше Любо Пенев.
 Опитен нападател избавя закъсалия Царско село
Опитен нападател избавя закъсалия Царско село

Венци Христов пред наново завръщане

Нали сте наясно, че сега всички считат, че царете ще са боксовата круша на А група и ще наподобяват на Черноморец-Бс-София да вземем за пример?

- Това не ме наскърбява и може би е разумно, само че имам вяра, че ще осъществим задачата си да останем в групата. Категоричен съм, че няма да допуснем да ни съпоставят с този тим. Задачата ни с изключение на оцеляване е да изградим основа, върху която да се надгражда в бъдеще и Царско село да бъде печеливш план. Тимът към този момент сподели, че може да продава сполучливо в чужбина, а и може да бъде отлична сцена. Димитър Костадинов бе чартърен, а към този момент е в Левски.

Не е ли рисковано за самите млади момчета да бъдат хвърлени в дълбокото?

- В България доста обичаме да залагаме на клишето, че младите не са подготвени и им би трябвало време. Не съм склонен с това. Аз считам, че в професионалния футбол е доста по-лесно да разгърнеш капацитета си, в сравнение с в долните равнища. Именно в елита се вижда дали имаш качества и душeвност за огромен футбол. Аз обичам да работя с млади момчета, а показателно за това е, че 34-ма мои играчи сега са професионални футболисти. На всички, които ще облекат екипа на отбора, ще кажа, че Царско село няма да ги направи най-известни и богати, само че ще им даде сцена, ще ги покаже и ще им бъде трамплин - в случай че могат да скочат, дано го създадат.

В нашата съблекалня няма да приказваме за експанзия и мотивация. Ние ще приказваме за футбол. Стига със заучените реплики " не бяхме нападателни " и " не бяхме задоволително страшни ". Желанието е да покажем спортно-технически достолепия и качества, тъй като в случай че не притежаваш тях, колкото и да си въодушевен, няма да стане. А в случай че нямаш персонална мотивация да се покажеш против тимове като Лудогорец, ЦСКА, Локо Пловдив и Левски, то за какво изобщо си се захванал с футбол.
 Стойне Манолов: Приключих с Любо Пенев! От ЦСКА в никакъв случай не са желали да работим дружно
Стойне Манолов: Приключих с Любо Пенев! От ЦСКА в никакъв случай не са желали да работим дружно

Какво е бъдещето на Царско село? Ще продължи ли Първа лига? Босът на Царете отговори.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР