Собственикът на стопанския двор, от където преди няколко дни бяха

...
Собственикът на стопанския двор, от където преди няколко дни бяха
Коментари Харесай

Издирваният бизнесмен от Калояново бил затънал в дългове, дал под наем обора на софиянци

Собственикът на стопанския двор, от където преди няколко дни бяха конфискувани над 1500 кг тютюн, е имал контракт за наем със софийска компания, оповестява TrafficNews.bg. " Светлозар Алексиев не е никакъв огромен предприемач, а животновъд, заседнал в задължения. Преди месец пристигнаха някакви софиянци и желаеха да купят един от оборите. Казаха, че до момента в който мине договорката, ще го вземат чартърен и ще съхраняват фуражни смески. Алексиев няма никакво отношение към активността на тези хора ", настояват близки, до фермера, който е разгласен за търсене.
Пловдивчанинът към момента е в неопределеност. В четвъртък, при акция на полицията в Калояново бе открита база за сушене и рязане на тютюн. В употребено за обор помещение били открити 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от към този момент надробената стока била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга - разпределена в полиетиленови торби.
Предстои с експертна информация да бъде изяснено общото количество конфискуван тютюн, който по първични данни е над 1500 кг. Според полицията са иззети и машини за обработка на тютюна, както и разнообразни съдове и принадлежности, употребени в процеса на обработка на листната маса.
Местни поданици настояват, че служителите на реда са попаднали на сушилнята инцидентно, до момента в който издирвали откраднати селсокстопански принадлежности. Забелязали мъж, който бяга през полето и след гонене, го задържали. Арестуваният е Юсеин Гущеров. Последавала инспекция на близкия обор и при нея, служителите на реда се натъкнали на тютюна. По случая е формирано разследване в митницата, защото балите са били със недопечен тютюн, защото в този стадий на обработка на тютюна, съхранението му без съответните документи, се санкционира по административен път.
Не е ясно какъв брой души са работили в обора, тъй като това количество надали може да бъде обработвано от един човек. Междувременно източник от ромската махала в Калояново заяви, че локалната полиция интензивно издирвала останалите служащи, а по време на беседите роми били притискани да свидетелстват против притежателя на постройката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР