Собственикът на SpaceX, Tesla и Twitter Илон Мъск сподели колко

...
Собственикът на SpaceX, Tesla и Twitter Илон Мъск сподели колко
Коментари Харесай

Илон Мъск за живота си: Дълги и сложни дни между SpaceX, Tesla и Twitter

Собственикът на SpaceX, Tesla и Twitter Илон Мъск показа какъв брой комплицирано се усеща в опитите да ръководи натоварения си график на изпълнителен шеф.

" Дните ми са доста дълги и комплицирани, както можете да си визиите ", призна Мъск на срещата на върха на Съвета на основните изпълнителни шефове на The Wall Street Journal.

Той описа, че се пробва да раздели графика си, " тъй че да е най-вече една компания в един ден ".

Но това не постоянно е допустимо.

" Ако да вземем за пример вторник е " ден на Tesla ", в случай че нещо за Twitter се появи в понеделник вечер, тогава на следващия ден ще бъде частично ден на Tesla, на половина на Twitter и по-късно четвъртък ще бъде нещо като ден на половина SpaceX, на половина Tesla ", изясни Мъск, представен от CNBC.

Той разказва работата си като " преплетена ", а " ръководството на времето е извънредно мъчно ".

Сложността не се отразява добре на вложенията му.

Акциите на Tesla изгубиха повече от половината от цената си през двата месеца след приключването на договорката с Twitter предходната година, заради опасенията, че Мъск ще има по-малко време да се концентрира върху производителя на електрически коли, даже когато пазарът става все по-конкурентен.

Междувременно рекламодателите избягаха или краткотрайно стопираха акциите си в Twitter, а през март Мъск понижи цената на компанията до 20 милиарда $.

Във вторник (23 май) Мъск съобщи, че доста рекламодатели се завръщат.

Докато други ръководители разпореждат графика си на секретари или асистенти, Мъск съобщи, че прави множеството от своите графици самичък. Той има " един помощник на ненапълно работно време ", който му оказва помощ да ръководи работното си време - факт, който беше доказан от някогашен чиновник на Tesla.

" Невъзможно е някой различен да знае кои са целите ", сподели Мъск и добави, че нормално работи през множеството часове на деня, като завършва в 2 ч. през нощта - типичното му време за лягане.

В Twitter Мъск възнамерява да премине в ролята на изпълнителен ръководител и софтуерен началник, а някогашният изпълнителен шеф на рекламната компания NBC Линда Якарино ще заеме поста основен изпълнителен шеф.

Въпреки това Twitter е най-вече софтуерна компания, тъй че работата на Мъск като основен механически шеф се чака да бъде не по-малко забележителна, отбелязва CNBC.

Торълд Баркър, редактор на The Wall Street Journal за Европа, Близкия изток и Африка, попита Мъск дали има някакво желание за последователност в своите компании.

" Приемствеността е един от най-трудните проблеми от епохи. Той изтезава страни, крале, министър-председатели и президенти, както и изпълнителни шефове от зората на историята. ", отговори Мъск.

Той съобщи, че " при всички случаи " е съобщил на управителнитесъвети кой е неговият избор да поеме ръководството в " най-лошия случай ". Подчерта, че бордовете на фирмите биха могли да тръгнат и в друга посока във връзка с това кой би трябвало да " влезе в обувките му ".

Междувременно, в Tesla се появиха спекулации, че финансовият шеф Закари Киркхорн е измежду претендентите, които Мъск би одобрил за собствен правоприемник.

Както CNBC към този момент заяви, фирмите на Мъск постоянно вземат участие в транзакции със свързани лица и той е изправен пред политически напън за по-чистото им делене.

Например, откакто Мъск пое Twitter, той упълномощи десетки чиновници от Tesla, SpaceX и Boring Co. да му оказват помощ в платформата за обществени медии.  Създаденият от него " временен екип " в Twitter участваше във всичко - от прегледа на кода до решения, свързани с личния състав и ресурсите.

Мъск също по този начин е съосновател и главен спонсор OpenAI, която в този момент е подкрепяна от Microsoft. Финансовите документи от 2017 година за OpenAI разкриват, че Мъск е дарил коли Tesla на стойност към 250 000 $ като част от финансовата помощ за милиони долари за OpenAI в ранните ѝ години.

В последно време Мъск намерено нападна корпоративната конструкция на OpenAI и размера на собствеността, която е продала на Microsoft.

Той разкри новите си проекти за X.ai – съперник, който желае да създаде, с цел да се опълчи на OpenAI, и DeepMind на Гугъл.

" Не желая да прибързвам с анонсите ", сподели Мъск. " Но OpenAI има връзки с Microsoft, които наподобява работят сносно, и е допустимо X.ai, Twitter и Tesla да имат нещо сходно. ", сбит беше той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР