Собственикът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че няма да

...
Собственикът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че няма да
Коментари Харесай

Собственикът на Наполи: Ще привлечем африканци, но само при едно условие

Собственикът на Наполи Аурелио Де Лаурентис съобщи, че няма да подписва повече с африкански играчи, в случай че не подпишат уговорка в контракта си, с която се съгласяват да не вземат участие в Купата на африканските народи.

Защитникът на Сенегал Калиду Кулибали, който това лято мина в тима на Висшата лига Челси и халфът на Камерун Андре Замбо Ангиса пропуснаха няколко мача на Наполи поради присъединяване в шампионата за Купата на африканските народи, който се организира през януари и февруари.

" Или подписват отвод от правото си да вземат участие в шампионатите за Купата на Африканските народи или шампионатите в Южна Америка... Никога не са разполагаем ", сподели Де Лаурентис в телевизионно токшоу.

Той разкритикува обстоятелството, че клубовете се съгласяват на от ден на ден и повече мачове и предложи европейски шампионат с най-хубавите клубове от петте най-силни страни вместо Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

" Светът на футбола не може да се ръководи самичък, тъй като ние вършим куклено шоу за другите... в случай че можем да изиграем 100 мача и всички са щастливи, а ние (клубовете) като кретени сме съгласни с това. "

Италианският кино продуцент също по този начин сподели, че не поддържа отделилата се Европейска суперлига, която се разпадна по-малко от 48 часа след оповестяването ѝ предходната година, защото беше първокласен клуб.

„ Не можете да създадете суперлига от привилегировани членове, които канят други (в лигата). Трябва демократично да държите вратата отворена за всички “, сподели той.

Италианският кино продуцент добави, че е изтощен от предложения от капиталови фондове за клуба, като добави, че са му били препоръчани 900 милиона евро преди към четири до пет години от американски вложители.

„ Вие, претендент купувачи, не разбрахте нищо за мен. Аз съм бизнесмен, който обича да прави бизнес... оставете ме и а аз да вземам участие в играта ", сподели той.

" Искам да бъда 12-ият състезател на терена. Всъщност 12-ият състезател е фенът, мога да бъда 13-ти или даже 14-ти, защото 14 е обичаното ми число. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР