Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори пред Тема Спорт

...
Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Бозата иска да отваря шампанско в чест на Локо и Купата

Собственикът на Локомотив София Иван Василев приказва пред " Тема Спорт " след успеха над Славия и класирането за полуфинала за Купата на България. Босът на железничарите уточни какво е донесло триумфа на отбора му и показа дали тимът има сили да завоюва трофея през май. Той разяснява и идния в събота дуел с Левски в шампионата.

Г-н Василев, Локомотив София победи Славия и се класира за полуфиналите за Купата на България. Къде столичните железничари завоюваха дуела?

- Нали знаете, че спечелилите не ги съдят. Искам да поздравя момчетата за представянето им на терена. Играха дисциплинирано, отговорно и успяхме да спечелим. За мен това бе основата на успеха. През второто полувреме за мен Славия игра доста добре. Това, което аз видях, е, че започнахме да действаме на контраофанзива и малко се прибрахме в нашата половина. Не влизах в съблекалнята преди, по време и след мача. Не знам каква бе концепцията на треньорския щаб. Действително това решение ни сътвори две доста чисти обстановки. Едната бе на Божидар Кацаров, а по-късно Димо Бакалов излезе самичък против вратаря, само че не съумя да означи. Може би изравнителният гол подейства отрицателно на играта ни. Преди анулираното ни попадение момчетата действаха доста добре и може би и незачитането му малко ги обезсърчи. В началото на второто полувреме тимът се отдръпна, с цел да обезпечи пространства за контраофанзива. Някои неща се получиха. След изравняването станахме по-активни и по този начин се стигна до продължението. Голът се вкара след заучено състояние, което момчетата са упражнявали, и се получи чудесно. Честитя на играчите, почитателите и на всички в Локомотив успеха. Ако играем по този начин в бъдеще, няма да имаме проблеми.

Как си обяснявате и обстановката при анулирания гол, когато ВАР преглежда ситуацията към 10 минути?

- Никога не разясня съдийските решения, тъй като и те са хора и бъркат. Достатъчно правилен човек съм и това, което видях, бе, че кракът на Малембана фактически бе зад отбраната. Забавянето пристигна от ВАР, а не от основния арбитър. Това е решение на отговорниците. Реферът чака сътрудниците си, преди да отиде да гледа противоречива обстановка. От това се получи по-дългото спиране и се загуби ритъмът. Но за жалост е по този начин. Понякога си ощетен, а различен път решението е в твоя изгода. Не мога да кажа нищо по адрес на Георги Кабаков. Неслучайно е най-хубавият арбитър в България и се оправи с дребното столично дерби. Знаете заряда на почитателите какъв е и се получи добър и оспорван мач. Двубой, който рядко се вижда по нашите терени.

Останаха малко стъпки до финала за купата. Има ли Локомотив сили да завоюва трофея?

- Хубаво е да мечтаем. Знаете, че фантазиите са безвъзмездни (смее се). Всичко може да се случи. Има сили Локомотив, за какво да няма? Затова футболът е толкоз обичана игра. Апетитът идва с яденето. Ако си спомняте, през есента споделих, че оттук насетне всички би трябвало да се преценяват с Локомотив София. Видяхте още през предишния сезон. Тогава нямах нужния опит и се учех в придвижване, само че вървим нагоре. Тази акция победихме най-силните тимове като хазаин - Левски, Лудогорец, Ботев Пловдив, а с ЦСКА направихме две равенства. Ние сме тим с обичаи. Само да сме здрави, ще играем за достойнството на Локомотив и може да спечелим купата. Вече няма слаби сформира на тази фаза. Победихме доста стойностен тим като Славия. Затова триумфът е толкоз скъп. Белите имат мощен отбор и виждате, че основават много главоболия на другите в шампионата.

В събота на Локомотив следва посещение на Левски. Какви са упованията ви за дуела на " Герена "?

- Ако футболистите са съсредоточени и стимулирани, въпреки всичко се изправят против Левски, може да стигнат до успеха. Сините са един от тимовете, които играят доста динамичен и прекрасен футбол. Но няма по никакъв начин да им е елементарно. Ще сгрешат, в случай че ни подценят. Всеки път излизаме да спечелим. Да, не ни се получава непрекъснато. Най-лошото във футбола е, че всеки желае да победи (смее се).

Може ли да се приказва за отмалялост след дуела за купата?

- Има задоволително време футболистите да се възстановят. Оправдания не поносим. Никога не съм търсил такива, а виждам по какъв начин да се случат нещата. Не по какъв начин не може, а по какъв начин може да се създадат. Не би трябвало да приказваме за отмалялост. Вече тимовете започнаха да влизат във форма, тъй като зимната пауза бе огромна и се отрази отрицателно на всички. Сега занапред ни чакат забавни мачове както в борбата за купата, по този начин и в битката за оцеляване.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР