Собственикът на Левски Спас Русев даде интервю пред Капитал, в

...
Собственикът на Левски Спас Русев даде интервю пред Капитал, в
Коментари Харесай

Спас Русев: За мен Левски е едно стечение на обстоятелствата

Собственикът на Левски Спас Русев даде изявление пред " Капитал ", в което приказва и за Левски. Бизнесменът бе запитан дали " придобиването на футболния клуб е изискване страната да не пречи на промяната на собствеността в БТК ".

" Никой не ми е поставял такива условия и не съм поемал никакви задължения. Съвсем искрено Левски за мен е едно стичане на събитията. Предишните притежатели ме поканиха да вляза като акционер въз основата на тяхна хипотеза, че откакто БТК е огромен спонсор, компанията ще е съгласна да бъде и акционер. Аз по силата на изискванията за сигурност на договорката за БТК нямах право да контактувам с локалния мениджмънт на компанията, преди договорката да е реалност, и по тази причина нямах концепция какви са желанията им във връзка с тима.

След привършване на договорката за телекома осведомих незабавно останалите акционери в него и всички бяха изрично срещу влизането във футболния клуб, защото това беше несъвместимо с политиката на компанията. Тяхната рекомендация беше и аз да изляза от клуба. Тоест, съгласявайки се първоначално да вляза в Левски, направих нещо, което не е в стила ми на предприемач - поддадох се на страсти, тъй като и за мен, както и за половин България, Левски не е просто тим или единствено бизнес, а е знак. Точно това не реших и считам от днешна позиция и от позиция на бизнеса, че решението ми не беше вярно ", отвърна босът на " сините ".

" Преди време заявих, че връщам акциите, и това към момента е годно. В момента позицията ми е, без да подценявам отговорностите си, да направя по този начин, че собствеността да попадне в ръцете на най-подходящите за това хора, които имат, визията, силата, ентусиазма и компетенцията да изведат тима напред. Защото това е значимо освен за тима и почитателите, само че и за самочувствието ни като нация.

Ако мога да изтъквам един мой непосредствен другар психоаналитик - Левски е част от груповото подсъзнателно на българите и с него са свързани доста упования, които в последна сметка нямат нищо общо с бизнеса. Докато се откри подобен акционер, ще извършвам отговорностите си ", добави Спас Русев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР