Собственикът на Формула 1 Liberty Media се приближава към атрактивна

...
Собственикът на Формула 1 Liberty Media се приближава към атрактивна
Коментари Харесай

Собствениците на Формула 1 Liberty Media са близо до закупуването на MotoGP в атрактивна сделка за £3,5 млрд.

Собственикът на Формула 1 Liberty Media се доближава към атрактивна договорка от £3,5 милиарда за закупуване на компанията майка на MotoGP.

Liberty води извънредни договаряния с Dorna Sports по отношение на евентуалната покупка, оповестява Financial Times. Въпреки това всяка договорка, която бъде подписана, евентуално ще бъде изправена пред регулаторен надзор заради разпоредбите на Европейския съюз за конкуренцията.

Притежаването както на F1, по този начин и на MotoGP, водещите в света надлежно категории за едноместни и мотоциклетни моторни спортове, може да изложи на риск от нарушение на тези разпореждания. Предишният притежател на F1 CVC Capital Partners в миналото също отговаряше за MotoGP, само че беше заставен да го продаде през 2006 година

CVC продаде комерсиалните права на F1 на Liberty Media през 2017 година в договорка на стойност към £6,5 милиарда. Сега те желаят да обединят още веднъж двете категории със договорка за закупуване на няколко мотоциклетни спортни серии посредством евентуалната си покупка на Dorna.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР