Собственикът на фирма „Евролаб 2011” Васил Димитров твърди, че олигарх,

...
Собственикът на фирма „Евролаб 2011” Васил Димитров твърди, че олигарх,
Коментари Харесай

Бизнесмен обяви с отворено писмо: Държавата ме рекетира заради олигарх!

Собственикът на компания „ Евролаб 2011” Васил Димитров твърди, че олигарх, непосредствен до новата власт, се пробва да изтласка компанията му, която реализира граничния ветеринарен и фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”. В " отворено писмо до медиите " Димитров твърди, че се пробват силово да завладяват бизнеса му с непозволени мутренски средства.

Той не посочва името на олигарха, само че показва, че той е с положителни позиции при новите ръководещи и персонално при премиера Кирил Петков, който, макар че не има нужната подготвеност, пристигнал да прави инспекция на място на активността на компанията му наскоро. По думите на предприемача, макар че компанията прави съвършено и без забележки работата си, се вършат опити тя да бъде отстранена силово и непозволено от бизнеса, с цел да бъде даден той на друга компания, направлявала от ненозавония на този стадий олигарх.

В писмото си Васил Димитров показва, че му е оказван всекидневен напън от високопоставени държавни чиновници - зам.-министъра на Министерството на земеделието и храните Иван Христанов и управлението на Българската организация за безопаснот на храните в лицето на новоназначения шеф Христо Даскалов и Ангел Мавровски.

Публикуваме сигнала на Васил Димитров (на фотографията в заглавието) с минимални съкращения:

Казвам се Васил Димитров и съм притежател на „ Евролаб 2011” ЕООД – комерсиално сдружение, което има договорни връзки с над 700 компании – вносители на храни. По силата на контракт за наем с БАБХ, компанията ми се задължава да употребява наети пространства за подготовка на храни и артикули от скотски и растителен генезис за осъществяване на граничния ветеринарен и фитосанитарен надзор. Цялата активност на сдружението се реализира въз основа на европейски регламенти и нормативни актове на Европейски Съюз. По време на формалния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт, всеки вносител на храни, следва да бъде представляван пред БАБХ от оператор – отговорно за товара лице, което да дава отговор за показване на пратката при осъществяване на инспекциите пред способния орган.

Фирма „ Евролаб 2011” ЕООД разполага с построена лична акредитирана лаборатория, работеща непрекъснато, оборудвана с най-модерна техника, отговаряща на всички условия за проучване на останки от пестициди в пресни плодове и зеленчуци. Разполагаме с дипломиран личен състав. Лабораторията е основана през 2012 година за експресни разбори за остатъчни количества от пестициди в артикули от растителен генезис. Дейността и се базира на рекомендация от Европейска комисия за осъществяване на Регламент (ЕС) 2019г/1793 по отношение на засиления формален надзор, който се организира върху вноса на фуражите и храните на граничните пунктове.

Лабораторията е акредитирана от службата за акредитации през ноември 2012 година, преакредитирана е през идващите години и има Сертификат за акредитация с регистрационен №267 ЛИ/12.01.2022 година, годен до 30.11.2024 година Всяка година „ Евролаб” взе участие в интернационалните професионални проби, които са самостоятелни инспекции за качеството на работата в лабораторията.

Оганизирали сме по този начин активността си, че лабораторният разбор да е подготвен в границите на 2 часа, а не както беше преди години, когато пробите се изпращаха в лаборатории навътре в страната и този развой отнемаше 3-4 дни. По този метод се предотвратяват скупчвания на камиони и опашки от чакащи резултати, а това е главно условие и молба от страна на турските управляващи. През годините неведнъж сме били проверявани от всички ангажирани с тази активност ведомства.

През месец февруари 2022 година с мен се свърза човек, непосредствен и директно обвързван с прочут български предприемач, чието име се свързва с проведената престъпност от времената на прехода.

Той ми заяви, че въпросният предприемач желае „ да постави ръка” на моя бизнес. Предложи да го продам на цена, избрана от него. Предупреден бях, че в случай че откажа, активността ми ще бъде отнета благодарение на страната. Изтъкнато бе, че въпросният предприемач има подкрепи на най-високо управническо равнище и големи финансови запаси и всякаква опозиция от моя страна би била изцяло безсмислена.

След моя безапелационен отвод, медиаторът още веднъж се срещна с мен, с цел да беседвам по телефона персонално с протектирания от страната предприемач. С нервозен глас той ми сложи ултиматум да реша до 10 дни, тъй като в противоположен случай „ юмрукът на страната ще се стовари върху главата ми”, договорът ми за наем ще бъде преустановен от страната, а аз и специалистите – изгонени от лабораторията. Казано ми бе, че негови компании към този момент са в подготвеност да поемат активността.

Реших, че времето на рекета и изнудването е отминало, по тази причина още веднъж отхвърлих. Бизнесменът с държавни подкрепи ме предизвести, че доста скоро ще се разделя с бизнеса си.

Скоро по-късно – на 1 април 2022 година проблемите ми започнаха. Премиерът Кирил Петков персонално дойде на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” и инспектира нашата лабораторна активност, макар че не разполага с нужната за това подготвеност. След като той разпореди цялостна инспекция на активността ни от всички вероятни държавни органи, се досетих за диалога ми с олигарха и разбрах какво е имал поради, когато ми обещаваше офанзива от „ най-високо държавно ниво”.

Разбрах от личен опит, че всичко против което сме се борили през годините обратно освен към момента съществува, а в противен случай – избуяло е в чудовищни размери до самия връх на държавната власт.

Оттогава, макар че нарушавания не бяха открити аз и чиновниците ми сме подложени на непрекъснат тормоз от държавните органи в лицето на зам.-министъра на Министерство на земеделието и храните господин Иван Христанов, управлението на БАБХ в лицето на господин Христо Даскалов и господин Ангел Мавровски – всички те от една и съща политическа партия. Зам.-директорът на БАБХ господин Ангел Мавровски непрекъснато ни повтаря, че има разпореждане от шефа на Агенцията господин Христо Даскалов в къс период да се намерят претекстове и да се приключи договорът ни за наем с БАБХ. Въпреки, че въпросът е правосъден и би трябвало да се реши в правосъдната зала, получих от Даскалов и нотариална покана да освободя пространствата, на които съм наемател.

С вярата да се оправя с натиска и беззаконието, съм подал тъжби и сигнали до всички способени органи в страната и чужбина. Реших да осведомявам и медиите за оказания напън, тъй като протичащото се е прегледен урок, по какъв начин се изземва частен бизнес в интерес на мафията благодарение на държавния уред.

Готов съм в най-скоро време да назова името на въпросния предприемач, впил пипалата си в актуалното държавно ръководство и продължаващ да източва държавния запас и в този момент, по този начин както го е правил и през последните 20 години. И към момента имам вяра, че би трябвало без да се опасяваме, да демонстрираме грозното лице на българската мафия, тъй като единствено по този начин можем да се преборим с нея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР