Собственикът на efbet Цветомир Найденов, който е основен спонсор на

...
Собственикът на efbet Цветомир Найденов, който е основен спонсор на
Коментари Харесай

Собственикът на efbet Цветомир Найденов: Васил Божков е укрил 500 млн. за пет години

Собственикът на efbet Цветомир Найденов, който е главен спонсор на ЦСКА 1948, бе посетител в студиото на Sportal.bg . Найденов упрекна Васил Божков, че е укрил 500 млн. лв. през последните 5 години и направи други шокиращи, свързани с хазартния отрасъл у нас.
 Гостът на Sportal.bg със притежателя на efbet Цветомир Найденов @@@
" Собственик на Левски се води Георги Попов с 80 и няколко %. Като прочетох, в това число и в Sportal информациите от вчерашната среща с почитателите, видях, че господин Божков пропагандира почитателите на Левски да излизат на митинги, тъй като той е направил някаква спекулация да заплати 100 млн. евро годишно по-малко на страната от хазарт. Има предложение лотариите да станат държавен монопол още веднъж, както бяха преди. Те в този момент са частен монопол, а няма нищо по-лошо от частния монопол. Държавният монопол е по-добър съгласно мен. Няма по какъв начин държавната лотария да се развие при конкуренцията на националната лотария. Държавното тото заплаща 15 на 100, а Божков - 6.6. Няма нищо по-добро от пазарната конкуренция. Противник съм на монополите. Моето виждане е, че би трябвало да има пазарна конкуренция ".

" Прочетох, че на 20 декември са образували досъдебно произвеждане след нашите сигнали. Прочетох, че е формирана инспекция в Държавната комисия по
хазарта след нашите сигнали. Не съм викан за спомагателни уточнения. В понеделник чух от близки до Божков, че е викан за разпит ".
 Гостът на Sportal.bg със притежателя на efbet Цветомир Найденов @@@
" Имаше опит за контакт. Божков се обади на татко ми, тъй като аз и брат ми не му подвигаме. Той ни плаши с очистване. Баща ми му подвигна веднъж на 16 или 17 декември. Тогава той му сподели, че ще спре помиярските изявления по медии като Бау-мяу против нашето семейство и компания. Едностранно ще приключи медийната офанзива и помиярските офанзиви. Имаме записан този диалог. Вчера отново е търсел татко ми, само че той не му е вдигнал телефона. Когато някой те заплашва с очистване, какво има повече да приказваш? Нашите връзки завършиха тогава. Каза: Ще ви унищожавам като Манол Велев, Тони Наумов, Сашо Занев. Започнахме да вървим с охрани. От офиса у дома и от у дома в офиса. За да не ни се случи това, което се случи с Манол Велев и Йордан Динов. Нормално е да има боязън у нас. Минаха 6-7 месеца, само че като знам от кого идва заплахата… Ако идва от вас, няма да взема опасност насериозно. Познавам отсрещния човек ".
 Гостът на Sportal.bg със притежателя на efbet Цветомир Найденов @@@
" Това, което се случва в българския
хазартен бранш, има един човек, който спъва другите по всевъзможен метод. Нас персонално през 2016 година ни спъваше 16 месеца да не можем да вземем лиценз. Пред мен се е хвалел, че спъва други. Това е търговия с въздействие. Имаше една българска компания - Меджик койн. Собственикът беше подал лиценз за онлайн хазарт и май още си чака индивидът. Сигурно има и други компании. Те четат закона, виждат контролирани правила, подават документи и внезапно чакат с месеци и години. Някои се отхвърлят. 2018 година имахме 93 инспекции от ДКХ. Няма подобен аналог съгласно мен. Вярвам в нашите правоохранителни органи. На 2 май 2019 ни осведомиха, че Васил Божков е в черния лист в цяла Европа за хазарт. Също и в Америка Божков не може да прави хазартен бизнес. Неговите компании, които скатават държавна такса повече от 50%, те конкурират нелоялно целия хазартен бранш. В България има задгранични компании и като не се заплащат правилно държавните такси, е нездравословно за целия хазартен бранш ".

" Има закон за
хазарта. Национална лотария има лиценз за моментна лотария. Моментната лотария държи държавна такса 15 на 100 от оборота. Тотото заплаща тъкмо по този начин. Защо компаниите на Божков би трябвало да заплащат 6.6%? Нека всички си заплащат по този начин, както написа в закона и да забележим кой какви доходи ще доближи. Частните оператори са по-мотивирани да работят по-добре от държавните. Когато има една нелоялна конкуренция, по какъв начин да оцелее държавното тото? Установил съм тази неправда и сме подари сигнал до способените органи. Не може да се заплаща 6.6% в случай, че в закона написа 15%.
 Гостът на Sportal.bg със притежателя на efbet Цветомир Найденов @@@

" Говорил съм с български оператори от нашия отрасъл. Един от тях сподели, че знае за тази машинация, само че няма да алармира, тъй като го е боязън. По принцип си е ужасно да извадиш, че Васил Божков укрива 500 млн. за пет години. Аз нямам различен избор. Единственият вид е да се боря по някакъв метод. Когато efbet стартира да печели, се появи ползата на Божков. Когато беше на загуба, Божков се хилеше и говореше: “Тия, Найденови, ще си изгубят парите”. В подобен миг човек се активизира. Преди да подадем тези сигнали, сме създали консултация с най-хубавите специалисти от КХ и топ адвокати. Тяхното мнение е, че измамата е супер нагла ". Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР