Собственикът на ЧВК Вагнер и известен като готвачът на Путин

...
Собственикът на ЧВК Вагнер и известен като готвачът на Путин
Коментари Харесай

Готвачът на Путин срещу Кремъл: Не се бием срещу НАТО в Украйна

Собственикът на ЧВК " Вагнер " и прочут като готвачът на Путин - Евгени Пригожин отхвърли изказванията на Кремъл, че Русия се бие с НАТО в Украйна , и сложи въпроса дали в Украйна фактически има нацисти, както непрекъснато твърди Москва.

Това се показва в дневния разбор за обстановката на бойното поле в Украйна на Института за проучване на войната.

Пригожин съобщи, че Русия се бори " извънредно с украинци ", които са оборудвани с техника, предоставена от НАТО, и с някои " русофобски " наемници, които непринудено поддържат Украйна - само че не и със самия НАТО.

Пригожин също по този начин означи, че съветските публични лица най-вероятно са знаели, че НАТО ще предложи на Украйна военна помощ, тъй като " неуместно е да се мисли, че когато [Русия] е решила да организира тази специфична военна интервенция, не е отчела помощта на НАТО за Украйна ". Пригожин означи, че не е сигурен за задачите на " денацификацията " в Украйна, тъй като не знае дали в Украйна има " нацисти " .

Освен това Пригожин означи, че Русия ще " демилитаризира " Украйна едвам когато цялата украинска войска бъде унищожена, като съобщи, че тези старания не престават, само че не е ясно дали ще бъдат сполучливи. Пригожин съобщи, че Русия може да избегне изтощителна продължителна война , като реши още в този момент кои граници желае да превземе.

Пригожин също по този начин прикани съветските военни и медии да спрат да подценяват украинските сили и да се занимават с вътрешни спорове. Пригожин дейно отхвърли предвоенните и следвоенните изказвания на Кремъл, че Русия би трябвало да се пази от опасността на НАТО в Украйна, и подкопа нуждата и вероятността от декларираните от съветския президент Владимир Путин максималистични цели за тази инвазия .
 Блумбърг: Пригожин се готви да трансферира частната си войска в Африка
Блумбърг: Пригожин се готви да трансферира частната си войска в Африка

Задълбочава се разрива с съветското Министерство на защитата

Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин смекчи реториката си по отношение на съветското Министерство на защитата (МО) евентуално от боязън да не загуби изцяло наемническата си мощ в Бахмут. По време на 23-минутно изявление на 23 март Пригожин акцентира опасенията си от възможна украинска контраатака в Източна Украйна .

Пригожин твърди, че Украйна разполага с 200 000 запаси, които се концентрират за офанзива по цялата източна фронтова линия, в Белгородска област и в Бахмут. Пригожин също по този начин твърди, че сега украинците разполагат с 80 000 бойци в Бахмут, Славянск и Костянтинивка, които да контраатакуват Бахмут - изказване, за което някогашният съветски офицер Игор Гиркин означи, че е подозрително.

Преувеличените изказвания на Пригожин за непосредствената опасност за съветските сили евентуално са опит да си обезпечи повече доставки и подкрепления от съветското МО, с цел да избави силите си в Бахмут. Пригожин прави няколко позитивни изказвания за съветското МО, като даже признава, че съветските сили на МО се борят дружно с чеченските елементи в Билохоровка, Луганска област.

Агенция " Блумбърг " заяви, че Пригожин се готви да понижи интервенциите на " Вагнер " в Украйна , откакто съветското военно управление е съумяло да прекъсне основни доставки на личен състав и муниции, като се базира на неуточнени лица, осведомени с въпроса. Източниците на " Блумбърг " настояват, че " Вагнер " възнамерява да реалокира фокуса си назад към Африка, само че все още няма индикации, че Пригожин възнамерява да пренасочи " Вагнер Груп " към Африка.

" Блумбърг " заяви, базирайки се на източници, близки до Кремъл и разследващите служби, че висши съветски военни командири са работили за подкопаване на позициите на Пригожин пред съветския президент Владимир Путин, като са твърдели, че Пригожин е постигнал стеснен и муден триумф, макар че е изпратил талази от съветски наказани на гибел към Соледар и Бахмут. ISW оцени на 12 март, че Путин в последна сметка се е отвърнал от Пригожин след неспособността на Вагнер да превземе Бахмут .

Служител на украинското разузнаване поддържа предходните оценки на ISW, че съветските сили не са в положение да организират широкомащабни, едновременни настъпателни акции по няколко посоки.
 Пригожин предизвести за огромна украинска контраатака, в това число против Белгород
Пригожин предизвести за огромна украинска контраатака, в това число против Белгород

Киев ще се опита да раздели наемниците и съветската войска

Говорителят на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Вадим Скибицки съобщи на 23 март, че през последната година от войната съветските сили са посочили, че не са в положение да поддържат широкомащабни настъпателни интервенции на стратегическо равнище по няколко оси на нахлуване.

Възможно е съветските сили да трансформират тактиката си за нанасяне на ракетни удари , с цел да се съсредоточат върху украински военни обекти, защото общият брой на съветските ракетни удари понижава, което демонстрира, че съветските ресурси от високоточни ракети са изчерпани.

Говорителят на украинското Главно ръководство на военното разузнаване (ГУР) Вадим Скибицки съобщи, че съветските сили може би преориентират ударите си по този начин, че да се съсредоточат върху украински военни обекти и централизация на сили, като в същото време не престават да нанасят удари по украинската енергийна инфраструктура, за разлика от предпочитаните удари по енергийната инфраструктура, както съветските сили направиха през есента на 2022 година

Скибицки съобщи, че по оценка на ГУР сега са останали единствено 15% от запасите от високоточни оръжия на Русия отпреди 24 февруари 2022 година

Скибицки съобщи, че съветските крилати ракети от по-висок клас " Калибр ", Kh-101 и Kh-555 съставляват по-малко от 10 % от общите оставащи ресурси на Русия. Скибицки съобщи, че съветските сили не могат да организират ракетни набези повече от два пъти месечно заради възходящата нужда от опазване на ракетите, за разлика от това по какъв начин съветските сили са провеждали огромни въздушни набези с по-висока периодичност - към един път седмично през октомври 2022 година

Скибицки съобщи, че съветската отбранителна индустриална база може да създава единствено 20 до 30 крилати ракети " Калибр " и Х-101 на месец, а производството на балистични ракети " Искандер " в Русия е още по-ниско.
 Пригожин желае да трансформира
Пригожин желае да трансформира " Вагнер " в войска с идеология, бореща се за правдивост

Бойците на " Вагнер " имат значима роля в съветската атака в Украйна

ISW и преди е оценявала, че съветските сили изчерпват ракетния си боеприпас , което може да ограничи честотата и интензивността на съветските ракетни удари.

В послание към Държавната дума на 23 март съветският министър-председател Михаил Мишустин очерта разнообразни ограничения в поддръжка на съветските военнослужещи, съветската отбранително-промишлена база (ВПК) и независимостта на Русия от Запада.

Мишустин съобщи, че Русия има за цел до 2026 година да създаде над 100 самолета , евентуално в това число военни, с неуточнени модификации.

Мишустин също по този начин твърди, че Русия е постигнала забележителен прогрес в активизирането на ВПК за увеличение на производството и използването на ограничения за обществена поддръжка на съветския боен личен състав, изключително на активизирания личен състав, и техните фамилии.
 ISW: Бахмут е кулминационната точка на спора сред Пригожин и Кремъл
ISW: Бахмут е кулминационната точка на спора сред Пригожин и Кремъл

Путин от ден на ден избира лоялността пред компетентността

Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви, че " Росатом " може би работи по възобновяване на три електропровода в Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), което би нараснало съветския надзор върху ЗАЕЦ .

На 22 март генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси разяснява съветските известия, че съветската държавна корпорация за нуклеарна сила " Росатом " работи по възобновяване на три електропровода в разпределителната уредба на Топлоелектрическа централа, с цел да ги включи в системата на електропреносната мрежа на окупираната от Русия територия, само че че МААЕ не е съумяла да ревизира тази информация.

Основни заключения
Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин е смекчил реториката си по отношение на съветското Министерство на защитата (МО) евентуално от боязън да не загуби изцяло наемническата си мощ в Бахмут. Пригожин отхвърли изказванията на Кремъл, че Русия се бори с НАТО в Украйна, и сложи под въпрос дали в Украйна фактически има нацисти, както непрекъснато твърди Кремъл. Блумбърг заяви, че Пригожин се готви да понижи интервенциите на Вагнер в Украйна, откакто съветското военно управление е съумяло да прекъсне основни доставки на личен състав и муниции. Украински публични лица поддържаха предходните оценки на ISW, че съветските сили не са в положение да организират огромни, едновременни настъпателни акции по няколко посоки. Възможно е съветските сили да трансформират тактиката на ракетните си удари, с цел да се съсредоточат върху украински военни обекти, защото общите съветски ракетни удари понижават, което демонстрира привършване на съветските ресурси от високоточни ракети. В послание към Държавната дума министър-председателят на Русия Михаил Мишустин очерта разнообразни ограничения в поддръжка на съветския боен личен състав, съветската отбранително-промишлена база (ОПБ) и независимостта на Русия от Запада. Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви, че " Росатом " може би работи по възобновяване на три електропровода в Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), което би нараснало съветския надзор върху ЗАЕЦ. Руските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви североизточно от Купянск и по линията Сватово-Кремина. Руските сили не престават да нападат град Бахмут и регионите наоколо до него и към Авдийвка. Украинските сили не престават да правят нападения над река Днепър в Херсонска област. Кремъл продължава да поставя старания за принуждаване на съветски резервисти, срочнослужещи и различен личен състав към договорна работа. Руският министър-председател Михаил Мишустин афишира, че Русия продължава да поставя старания за консолидиране на новоокупираната Украйна в съветските институции и инфраструктура. Наскоро съветските сили в Беларус се трансферираха назад в Русия преди пролетното приканване на съветските военнослужещи на 1 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР