Собственикът на Челси Тод Боели има желание да доведе на

...
Собственикът на Челси Тод Боели има желание да доведе на
Коментари Харесай

Челси поиска спортния директор на ПСЖ

Собственикът на Челси Тод Боели има предпочитание да докара на " Стамфорд Бридж " спортния шеф на Пари Сен Жермен Луис Кампос, написа " Таймс ". Клубът се раздели с предходния си подобен в лицето на Марина Грановская след напускането на някогашния притежател Роман Абрамович. Рускинята бе определена за Най-добър състезателен шеф за 2021 година, само че Боели не направи особени старания да я задържи в клуба, а даде нейната роля на мениджъра Томас Тухел. Преди дни обаче Челси се раздели и с Тухел и назначи на негово място Греъм Потър. Затова в този момент в клуба обмислят още веднъж да върнат длъжността състезателен шеф и търсят подобаващ човек за нея, като са насочили взор точно към Кампос.

Боели към този момент се е свързал с 58-годишния португалец и му е отправил предложение да стартира работа на " Стамфорд Бридж ". Преди това босът е разискал обстановката и с новия управител Греъм Потър, който е одобрил концепцията за назначението на нов състезателен шеф, като е изразил недоволството си от селекцията на Челси и играчите, с които разполага.

Обсаждана е била и концепцията Кампос да работи по едно и също време за Челси и ПСЖ. Това няма да е казус, защото португалецът и сега съвместява същата служба и за Селта (Виго). Този вид обаче е малко евентуално да се случи, защото Челси и ПСЖ постоянно може да имат едни и същи трансферни цели.

Кампос досега е работил в Реал Мадрид, Галатасарай, Лил и Монако, преди да се събере още веднъж с Кристоф Галтие на " Парк де Пренс ". Преди това двамата работиха дружно в Лил и изведоха клуба до купата през сезон 2020-21. Откакто дойде в ПСЖ най-големият триумф на португалеца е, че убеди суперзвездата Килиан Мбапе да остане и да подпише нов контракт. Междувременно той бе деен и на трансферния пазар, привличайки Фабиан Руис, Карлос Солер, Ренато Санчес и Витиня, а в това време клубът се раздели с ненужни футболисти като Мауро Икарди, Юлиан Дракслер, Идриса Гей и Лейвин Курзава.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР