Собственикът на частната линейка, която беше заловена преди два месеца

...
Собственикът на частната линейка, която беше заловена преди два месеца
Коментари Харесай

Войната на линейките! Намериха номерата на линейката от Хисаря в кола на конкурент

Собственикът на частната кола за спешна помощ, която беше хваната преди два месеца с подправени регистрационни табели край Калояново, счита че е бил жертва на инсценирана акция от собствен съперник в сектора.
Прочетете още
Според Иван Станчев, сътрудника му и съперник в бизнеса Георги Георгиев е подготвил авансово акцията, защото през днешния ден същинските регистрационни номера от арестуваната кола за спешна помощ, са открити в автомобил благосъстоятелност на частната компания " Евромед ", която импровизирано е обвързвана с Георгиев.



Припомняме, че чиновници на Министерство на вътрешните работи иззеха кола за спешна помощ с подправени регистрационни табели на 22 май 2022 година на територията на град Хисаря. Специализираният автомобил и до този миг се намира на паркинга на районното ръководство в града. Линейката е била с номера на друго транспортно средство, оповестиха тогава от полицията и е била спряна за инспекция край гара Калояново. На лидера бе формиран акт, тече и следствие по случая.

Иван Станчев се свърза с TrafficNews , с цел да опише какво тъкмо се е случило тогава и по какъв начин през днешния ден номерата са били открити в конкурентния автомобил.



„ На 22 май тази година, към 18:00 часа бях спрян на Калояново от служител на реда Данчо Шапков, който ми изиска шофьорската брошура. Дадох му я и по нея той откри, че колата е нередовна. Само по шофьорската брошура, той откри, че колата за спешна помощ е крадена и е с подправени номера. Влезе в полицейската кола, и след диалог по телефона, на 10-тата минута пристигна Георги Георгиев – индивидът, който е подал сигнала и взе да снима с телефона. След това се е обадил на моя водач и му споделил „ Видяхте ли по какъв начин ви сготвих?”.

Видно беше, че Данчо Шапков има взаимоотношения с Георги Георгиев. После задържаха колата за спешна помощ в районно управление (на МВР) Хисаря и до ден сегашен се мотат и безусловно нищо не се прави.

Днес сутринта, към 9 часа, по сигнал установихме, че номерата от колата за спешна помощ са в автомобил на Георги Георгиев – Ситроен Ксара.

Подадох сигнал до 112 и пристигнаха от 2-ро районно. Първоначално пристигна една патрулка, само че Георги Георгиев отхвърли да отключи колата, след което Министерство на вътрешните работи извикаха група и нямаше по какъв начин повече да отхвърля. Иззеха номерата, а той се оправда, че тази кола не се кара от 2-3 месеца.

Установи се, че колата е заключена и няма вреди по нея. Не е била разбивана, гледаха и камери.

Съответно той ме упрекна, че аз съм инсценирал всичко”, описа Станчев.

Медията ни научи, че в действителност има конфискувани предмети от въпросния автомобил, които ще бъдат приобщени като доказателство към формирано досъдебно произвеждане.



Станчев показа и други нередности към Георгиев, за които е алармирал.

„ Освен всичко друго, този човек си разрешава да кара коли, които не са „ специални”(медицински). Слага им сини буркани и обикаля, а когато види някъде радар им пуска светлините, с цел да може да се отстрани превишената скорост. Няколко пъти съм алармирал на 112, само че от там не взимат безусловно никакво отношение”, показа още той.

На въпрос дали ще подаде сигнал до прокуратурата, Станчев отговори „ не”, тъй като е подал сигнал до министър Рашков, а той от своя страна е алармирал КАТ. От там му се обадили да отиде да даде пояснения, а по-късно му споделили, че ще изискат автомобила от Георгиев да го докара на обзор. „ Това обаче е неуместно, тъй като той умерено може да смъкна бурканите преди да я закара”, счита Иван Станчев. „ Така до ден сегашен никой не отива на място да я ревизира и Георгиев си я кара”, добави той.



Относно това дали колата за спешна помощ, с която беше спрян Иван Станчев е крадена, той отговори:

„ След като минат експертизите и отчетите на експерт ще се разбере и това, дали колата за спешна помощ е крадена. Тогава всеки ще си понесе следствията. Линейката си стои там отключена и чака”, добави той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР