Собственикът Христо Пехливанов разказва за изминалия път и новите предизвикателства

...
Собственикът Христо Пехливанов разказва за изминалия път и новите предизвикателства
Коментари Харесай

Бургаската верига „Съни маркет“ отбелязва 10 години успехи и растеж


Собственикът Христо Пехливанов споделя за миналия път и новите провокации пред компанията

Тази година бургаската компания „ Съни маркет България “ ЕООД, която е в бранша с бързооборотните артикули, отбелязва 10 години на пазара. През последните години екипът се радва на бърз напредък на продажбите и ще доближи годишен оборот от 25 млн. лева С взор към все множеството нововъведения и разгръщане на бизнеса, в екипа на компанията работят 130 индивида, от които над 20 % са от над 5 години.

За пътя на сполучливото бизнес дългоденствие, споделя създателя на компанията, Христо Пехливанов:

- Как решихте да създадете супермаркети „ Съни маркет “ и каква беше главната Ви цел?

Компанията е основана през 2012 година. В квартал Сарафово започнахме пътя на това предизвикателство с един обект чартърен и с времето бизнеса ни потръгна. За 10 години станахме  веригата с най-вече обекти под една марка магазини за хранителни артикули. Работим в 5 регионални града с 14 обекта. Инвестирахме назад в бизнеса, в нововъведения и технологии, в екипа и в нашите сътрудници, това ни спомогна за разширението на активността.

- Как определяте компанията към този миг?

Към днешна дата „ Съни маркет “ построи мощно име в доставянето на висококачествена продукция и предлагайки високо равнище на обслужване на клиентите. Също по този начин питателните стандарти, сигурност и прохлада постоянно са били на предно място в етоса на компанията. И това е единствено дребна част от аргументите „ Съни маркет “ да се дефинира със слогана: „ С качество си изкарваме хляба. “

- Какъв е екипът, който стои зад „ Съни маркет “ и по какъв начин се справяте с мотивацията и ангажираността?

Ние влагаме назад в екипа си, както и в поддържането на положителни връзки с сътрудниците ни. В „ Съни маркет “ няма такси рожден ден, няма такси за брошури и оптимално търсим партньорство, а освен да се опитваме да задушаваме нашите снабдители с условия. Подкрепяме стимулираните фрагменти с опция за професионално развиване и напредък. Работим със обществени стратегии, с които да поддържаме личния състав, да развиваме уменията на хората, което подкрепя развиването на компанията изключително във времената, в които живеем.

- Как осъществявате противоположна връзка с клиентите си?

„ Съни маркет “ се радва на заслужена известност с далновидно мислене, в крайник с измененията, новите насоки на развиване и появяването на нови артикули. С цел по-добра задоволеност на клиентите, непрестанно следим трендовете за извършване на покупки и реагираме на предложенията и противоположната връзка на клиентите. Съсредоточени сме в потребностите на нашите клиенти и сътворяваме умни магазини, които се приспособяват по отношение на средата  и естествено най-новите технологии.

- Каква е маркетинг тактиката Ви, с цел да поддържате имиджа на вашата марка при такава мощна конкуренция от интернационалните марки?

Не стопираме да сме дейни! Маркетинговите ни акции са разнородни и непрекъснати. Правим промоции и игри, раздаваме дарове, споделяме посредством всички канали към нашата публика, образно присъстваме добре и в самите търговски обекти с метода на класификация – по-малко захарни на касите и понижен брои продукти, само че без взаимни отстъпки по отношение на търсенето, опитваме да дадем всичко нужно на нашите клиенти, без да прекаляваме.

- Какви са Вашите устойчиви избори за бъдещето?

Знаем, че имаме доста работа да свършим и дълъг път да извървим преди да станем в действителност устойчиви. Но започнахме да вършим дребни стъпки, с цел да създадем това допустимо в не чак толкоз далечното бъдеще. Непрекъснато проучваме доставките си, с цел да намерим области, където можем да понижим разхищението. Стартирахме стратегия за потреблението на слънчевата сила за нашите магазини, с цел да понижим зависимостта си от изкопаемите горива. Обновихме нашите хладилни системи, които в този момент оставят доста по-малък въглероден отпечатък.

- И не на последно място, по какъв начин отбелязахте празника?

На 13.09.2022 година направихме огромна церемония вечеря, на която събрахме чиновници,  търговски сътрудници и другари. За нас беше огромен прочувствен заряд да ги забележим всички дружно и да споделим 10-годишния триумф на компанията.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР