Собственик на пловдивски магазин уволни продавачка, която не се явила

...
Собственик на пловдивски магазин уволни продавачка, която не се явила
Коментари Харесай

Бизнесмен уволни продавачка и я съди за оборот от 1000 лева, но съдът го попари

Собственик на пловдивски магазин уволни продавачка, която не се явила на работа на 1 януари м. година, и заведе дело да си търси пропуснатите като неосъществен оборот изгоди, написа " Марица ".

В този ден - тъкмо след Нова година, нямало кой от другите служащи да вземе промяната и обектът останал затворен. Бизнесменът пресметнал, че в случай че магазинът беше отворил, биха били продадени артикули за 1000 лева, и внесъл иск продавачката да му върне тази сума.

Жената не се явила на работа и на 30 декември 2015-а, половин час преди началото на нейната промяна, съобщила по телефона, че е болна. Не показала болничен лист. На идващия ден споделила, че на 1 януари ще отвори, и взела ключа за магазина от сътрудници. На 1-ви обаче не отишла на работа, не вдигала и мобилния си телефон. Така си изпросила уволнението, а по-късно се стигнало и до гражданско дело за пропуснатия оборот.

Пловдивският областен съд обаче отрязва претенциите на предприемача с претекста, че негова работа е било да провежда активността по този начин, че магазинът да отвори, откакто от предходните дни се е знаело, че въпросната продавачка е болна.

Според правосъдния състав не е ясно и по какъв начин е изчислен размерът на пропуснатите изгоди, тъй като няма никакви данни, че в този ден биха се осъществили продажби точно за 1000 лева Собственикът ще би трябвало да заплати на някогашната си служителка и разноските по делото от 1500 лева

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР