Собственик на гумаджийница в Русе се сдобил с крадени гуми,

...
Собственик на гумаджийница в Русе се сдобил с крадени гуми,
Коментари Харесай

Собственик на гумаджийница в Русе се сдобил с крадени гуми

Собственик на гумаджийница в Русе се сдобил с крадени гуми, мислел ги за импорт от чужбина.

Това излиза наяве при разплитането на случая със арестуваните роми от Павликени, създали серия от обири на гуми и джанти във Велико Търново и Горна Оряховица.

Районният съд във Велико Търново остави за непрекъснато в ареста тримата роми от Павликени, които бяха закопчани за серия обири на гуми с джантите от първокласни коли в остарялата столица и Горна Оряховица. Мъжете на 59, 39 и 19 години са родственици и има данни, че са правили идентични закононарушения и на територията на страни от Европейския съюз.

Това заяви на брифинг наблюдаващият прокурор Тотко Тотев. " Имаме сведения, че сходни обири лицата са направили и в Германия. У нас са направили четири обири и един опит за такава ", разясни Тотев, представен от 24 часа.

Крадците се движели с лека кола и избирали скъпи коли, вид джип, спрени на място без камери сред блокове. Носели принадлежности и стремително демонтирали джантите, като оставяли колата, обект на набезите, на трупчета. Част от откраднатите гуми и джанти са продадени на гумаджийница в Русе, чийто притежател не знаел, че са крадени, а му било казано, че са импорт от чужбина. " Нанесените вреди са за близо 10 000 лева Част от движимостите са разпознати от притежателите на колите и са им върнати. Невъзстановените вреди възлизат на 4 000 лева, като арестуваните лица са изявили предпочитание да ги възстановят ", добави прокурорът.

Обвинени са за кражба в прелиминарен сговор, осъществена с техническо средство. Грози ги от 1 до 10 година затвор. 39-годишният е направил похищенията в условия на рисков рецидив. Той е бил обявяван три пъти за общодържавно търсене, като веднъж и с Европейска заповед за задържане. Апашите са хванати в домовете си в Павликени броени часове след осъществена от тях крупна кражба на половин звук дизелово гориво от камион в града.

Лекият автомобил, с който апашите са правили закононарушенията, ще бъде иззет в интерес на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР