„Прекомерно“ HOA блокира собствениците на жилища да зареждат кола в собствения си гараж: „Притеснявам се, че това може да е сделка за месеци“

...
Собственик на електрическо превозно средство (EV) наскоро се обърна към
Коментари Харесай

Собственик на електрическо превозно средство (EV) наскоро се обърна към Reddit за помощ, след като техният HOA се опитаха да попречат на инсталирането на зарядна станция за тяхното превозно средство.

С нарастването на популярността на електромобилите те се превърнаха в бойно поле за собствениците на жилища, които се справят с властни HOA и наемодатели. Някои организации забраниха електрическите автомобили и електрическите велосипеди в паркингите. Други се опитаха да се възползват от ситуацията с експлоатационни цени на зарядните устройства. На един собственик на електрически камион дори беше забранено да паркира своя електрически камион на собствената си алея.

Този Redditor казва, че имат обратния проблем. След като наскоро закупиха Tesla набързо, те искат да инсталират станция за зареждане от тяхната страна на споделен гараж.

„Този ​​контакт ще бъде свързан само към панела на прекъсвача (с прекъсвач 30A) и работата ще бъде извършена от лицензиран електротехник“, казаха те в публикацията си на r/electricvehicles. „Изрично заявих в предложението си, че ще нося отговорност за всички разходи и че безопасността ще бъде основен приоритет.“

Но HOA беше скептичен към предложението, позовавайки се на опасенията на членовете на борда относно потенциална опасност от пожар .

„Един от тях настоява за идеята за инсталиране на контакта извън гаража и аз да зареждам на алеята“, каза Redditor. „Друг член на борда би предпочел да прокарам външен тръбопровод за окабеляването от моя главен превключвател … за да запазя опасността от окабеляването извън сградата.“

Оригиналният плакат се чудеше дали опасенията на техния HOA изглеждат „прекомерни“. „Като се има предвид колко бавен е отговорът на HOA, притеснявам се, че това може да е сделка с месеци“, добавиха те.

За щастие на този Redditor, законът е на тяхна страна. „Изпратете им [тази връзка] и след това насрочете електротехника“, каза един коментатор.

Въпросната връзка води към страница на уебсайта на Калифорнийската асоциация на асоциациите на собствениците на жилища, Inc. Страницата съдържа само гражданския кодекс на Калифорния относно станциите за зареждане на електромобили.

Цитираният закон е ясен: всяка политика на HOA, която пречи на инсталирането на станция за зареждане, прави инсталирането й по-скъпо или понижава ефективността й, е невалидна . „Политика на държавата е да популяризира, насърчава и премахва пречките пред използването на станции за зареждане на електрически превозни средства“, според кодекса на държавата.

Въпреки че електромобилите получиха негативна преса поради редките високи- профилни пожари, проучванията показват, че бензиновите или дизеловите коли всъщност са много по-склонни да се запалят.

Електромобилите имат около 0,3% вероятност да се запалят в сравнение с 1,05% вероятност за колите на газ, Boston Globe съобщава, позовавайки се на данни от Бюрото за транспортна статистика и Националния съвет за безопасност на транспорта.

Проучване на Шведската агенция за граждански непредвидени ситуации, публикувано през 2023 г., установи, че колите, задвижвани с газ или дизел, са 19 пъти по-склонни да се хванат огън отколкото електромобилите.

Някои Redditors направиха изключение от провала, като някои изтъкнаха, че е обичайно да се съхраняват истински опасни материали в гаража.

„Хората държат ли бензин общите гаражи? Пропан? Течност за запалка? Фойерверки? Всички те са с по-висок риск от пожар, отколкото правилно инсталирано зарядно за EV“, отбеляза един коментатор. „Всичкото непрекъснато медийно отразяване на пожарите на Болт разбуни много хора. Изглежда, че HOA го взе присърце.“

„Пускането на печка/фурна или сушилня за дрехи е по-опасно от зареждането на електрическа кола в гараж“, предложи друг потребител.

И все пак, както посочва Boston Globe, когато възникнат пожари на електромобили, те могат да бъдат „кошмар“, тъй като потушаването на пожари на батерии може да отнеме повече време.

Докато пожарникарите се привикват към нарастващия брой електромобили в гаражи и по пътищата по целия свят, една британска компания активно тества специализирана противопожарна кола, за която твърди, че може да потуши пожар от EV акумулатор само с вода, колкото една вана.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за лесни съвети за спестяване на повече, разхищаване на по-малко и помогване на себе си като същевременно помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР